Houdijk Holland

Waarom is de organisatie participant van Green Business Club Waterweg?
Ieder bedrijf dient zijn verantwoordelijkheid te nemen in het tegengaan van milieuvervuiling en klimaatverandering. Dat kan met grootse projecten, maar zal juist veelal bestaan uit het nemen van vele kleinere stappen – waardoor zij niet alleen te overzien zijn, maar ook financieel voor elk bedrijf draagbaar. Bij Houdijk betekent dat milieu- en klimaataspecten bij elke nieuwe investering actief worden meegewogen. Veelal leidt dit tot andere, betere keuzes, die niet alleen bijdragen tot een betere leefomgeving, maar ook tot een betere werkomgeving en daarmee ook een bedrijfsmatig voordeel in zich heeft.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog? 
Houdijk probeert de laatste 5 jaar elke investering in het licht te zien van milieu en klimaat. Inmiddels hebben wij 2.040 zonnepanelen op ons dak, hebben wij onze centrale verwarming geëlektrificeerd (dus geheel van het gas af), is alle verlichting LED, hebben wij voorzieningen getroffen voor 20 laadpalen, zijn nieuwe bedrijfsauto’s volledig elektrisch, slaan wij regenwater op voor droge zomers, zijn een deel van onze parkeerplaatsen water absorberend, is onze bedrijfstuin ecologisch verantwoord aangelegd en proberen wij zoveel mogelijk insecten en vogels ‘huisvesting’ te bieden.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan de Green Business Club Waterweg hierbij helpen?
Onze participatie aan Green Business Club Waterweg is geboren uit het feit dat het Houdijk de kans biedt om nieuwe ideeën op te doen en haar eigen ervaringen met anderen te delen. Samen gaan wij dit probleem oplossen!

Wat is de persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Waterweg?
Ik wil graag – namens Houdijk – een rol spelen in het bewustwordingsproces bij andere bedrijven, om juist middels vele kleinere veranderingen een cumulatief significante ecologische verandering teweeg te brengen.