Hotel Arena

In het populaire Amsterdam-Oost, in  het mooie Oosterpark, vind je Hotel Arena: een monumentaal, intiem, viersterrenhotel. Verbonden door liefde voor reizen, eten, kunst en cultuur, is Hotel Arena een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Begonnen als Rooms-Katholiek verpleeghuis wat onderdak bood aan invalide en zieke weesmeisjes in 1888, heeft het mooie gebouw sindsdien vele invullingen gehad.

Hotel Arena is ruim 30 jaar geleden begonnen als sleep-in slaapplek voor vrije geesten, jonge wereldreizigers en creatieven. Inmiddels is het hotel gegroeid tot een viersterren Superior boutique hotel met 141 kamers, een unieke Kapel, ruime vergaderstudio’s en een (h)eerlijk Café-Restaurant.

Waarom is jouw hotel participant van Green Hotel Club?
Duurzaamheid staat centraal in de kernwaarden van Hotel Arena. Als trotse participant van Green Hotel Club, erkennen we de verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de hotelindustrie. Als stand-alone hotel is het goed om met partnerships te werken. We zijn er nog lang niet, maar ons hotel is vastbesloten om een positieve invloed uit te oefenen op de industrie en tegelijkertijd gasten een hoogwaardige ervaring te bieden tijdens hun verblijf.

Onze inspanningen zijn erkend met een Green Key Gold status. Green Key is de internationale certificering voor duurzame bedrijven in de vrijetijdsindustrie.

We hebben verschillende maatregelen genomen om onze ecologische voetafdruk te verminderen:

  • We werken samen met Renewi om ervoor te zorgen dat ons gescheiden afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier wordt verwerkt.
  • We werken samen met BRITA VIVREAU voor waterfiltratie en botteling.
  • In samenwerking met Marie-Stella-Maris bieden we milieuvriendelijke zeep- en shampoo-dispensers aan, in plaats van wegwerpverpakkingen.
  • We streven ernaar om bij het ontbijt zo min mogelijk verspilling te veroorzaken en proberen het gebruik van verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk te minimaliseren.
  • We hebben al onze halogeen-, TL- en wandlampen vervangen door energiezuinige lampen om ons energieverbruik te verminderen.
  • We verminderen het gebruik van papier en plastic door meer gebruik te maken van digitale communicatie en herbruikbare materialen.
  • We serveren duurzame vis en bieden een scala aan heerlijke vegetarische gerechten aan om aan de uiteenlopende voorkeuren van onze gasten te voldoen. Green Hotel Club helpt ons om met lokale en duurzame leveranciers in contact te komen.