Holla legal & tax

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Eindhoven Spoorzone?
We zijn participant van Green Business Club Eindhoven Spoorzone omdat wij de combinatie van innovatie en duurzaamheid ontzettend belangrijk vinden. We werken voor diverse cliënten in de regio Eindhoven en als participant van de club kunnen wij onze binding met de regio verder verstevigen.

In de missie en visie van Green Business Club zien we een sterke drive om de stad Eindhoven op een duurzame manier te laten groeien. Green Business Club Eindhoven Spoorzone denkt na over de toekomst van de stad, haar bedrijven en inwoners en daar willen wij als Holla bij aansluiten. Wij vinden het belangrijk om een duurzame partner te zijn voor onze cliënten, maar ook om een duurzame bijdrage aan deze regio te leveren. Om die reden hebben wij ook een interdisciplinair Green Team binnen kantoor, dat zich toelegt op duurzame energie, opslag en circulariteit.

Door onze kennis en expertise actief in te zetten helpen wij de regio groen, leefbaar en sociaal te maken. Met ons netwerk kunnen wij een verbindende kracht zijn om de verduurzaming van het gebied in een stroomversnelling te brengen. Met onze deelname aan GBC willen wij deze ambities uitdragen.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Bij Holla staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We zijn er trots op dat we zowel ISO 14001 (milieumanagementsysteem) als ISO 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem) certificeringen hebben.

Binnen onze juridische Business Units en financiële administratie werken wij continu aan de transitie naar volledig digitale dossiers. Meer dan 80% van onze HR- en financiële administratie is reeds gedigitaliseerd. Verdere ontwikkelingen in de verduurzaming van Holla bestaan uit de vermindering van alle soorten afval, inclusief water en energie, door aanpassing van productie-, onderhouds- en faciliteitsprocessen, efficiënt materiaalgebruik, recycling en hergebruik van materialen. Daarnaast hebben wij zonnepanelen op het dak van ons kantoorpand geplaatst en hebben wij de wens nóg groener te worden.

Wij zien duurzaamheid ook als een belangrijke manier hoe wij met onze medewerkers, cliënten en relaties omgaan. We zijn een kantoor dat niet gaat voor het snelle gewin, maar graag investeert in een langetermijnrelatie. Een duurzame partner zijn op meerdere vlakken, dat staat bij ons centraal. Vanuit die ambitie zijn wij lid geworden van Holland Solar en zijn wij onderdeel van het Urban Mining Collective.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan de Green Business Club Eindhoven Spoorzone hierbij helpen?
We werken voor diverse cliënten in de regio Eindhoven. Door participant te worden van GBC verstevigen wij onze binding met de regio en breiden wij ons netwerk verder uit. GBC helpt ons in contact te komen met bedrijven en mensen met dezelfde visie, waardoor wij de kans krijgen daadwerkelijk invloed uit te oefenen op de leefbaarheid van onze directe omgeving.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Eindhoven Spoorzone?
Harald Wiersema: “Eindhoven heeft een geweldige energie, een echte internationale voorloper en inspirator op innovatie. Dat innovatieve en inspirerende geldt ook voor de onderwerpen duurzaamheid, leefbaarheid en circulariteit. Ik heb het geluk dat ik mij in mijn dagelijks werk hiermee bezig mag houden. Dat is inhoudelijk uitdagend, en geeft mij bovendien het gevoel dat ik bijdraag aan de toekomst van Nederland en de wereld. Al deze dingen komen op een hele mooie manier bij elkaar in de Green Business Club Eindhoven Spoorzone. De andere deelnemers delen dezelfde energie merk ik en zijn heel open en verwelkomend!”

Egbert Schelhaas: “Binnen mijn specialisatie vastgoed heb ik regelmatig te maken met duurzaamheid. Denk aan de Label-C verplichting voor kantoren, de Warmtewet en bepalingen in huurovereenkomsten over ‘green lease’, ‘nul op de meter’ of zonnepanelen. De samenloop tussen de techniek en de juridische vertaling vind ik ook interessant. De Green Business Club Eindhoven Spoorzone sluit daar mooi bij aan. Overigens zie ik ook bij ons dingen die (nog) beter kunnen, zo zou ik graag zien dat de TL balken op onze kantoren vervangen worden door LED balken.”