GZ OfficeXperience

Waarom is GZ OfficeXperience participant van de Green Business Club Zaanstad?
GZ heeft de drive om haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. Waar andere bedrijven klimaatneutraliteit als doelstelling hebben, wil GZ uiteindelijk klimaatpositief worden. Dat wil zeggen: wij willen als organisatie meer doen voor het klimaat dan alleen ons eigen straatje schoonvegen. Green Business Club Zaanstad stelt ons in staat samen met andere bedrijven het voortouw te nemen. Door samenwerking gaan we initiatieven aan en testen we innovaties die ons helpen ons doel te bereiken.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
GZ heeft in 2020 gekozen voor een pand dat op zo veel mogelijk manieren aan de huidige duurzaamheidsmogelijkheden voldoet. Met eigen groene energie, een fundering van Freement en een eigen stuk groenvoorziening hebben wij grote stappen op het gebied van duurzaamheid gezet. Verder zetten we in onze bedrijfsvoering zo veel mogelijk in op gebruik van circulaire materialen. Bij de selectie van leveranciers en het maken van voorstellen worden innovatieve oplossingen geprefereerd die van kantoorinrichting een klimaatvriendelijke sector maken.

Op het gebied van duurzame dromen staat het realiseren van volledig fossielvrij transport hoog op de lijst.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Zaanstad hierbij helpen?
Door de uitgebreide en krachtige database en aangesloten bedrijven en instanties is proactief veel kennis te delen.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Zaanstad?
GZ is actief lid van Green Business Club Zaanstad, haar bestuur en de werkgroep circulair. Voor ons is het verbinden van mensen binnen overheid, onderwijs en MKB een belangrijke factor. Hiermee maken we noodzakelijke verbeteringen aan ons werk- en woonklimaat stap voor stap mogelijker.