Gemeente Amsterdam Zuidas

Gemeente Amsterdam Zuidas is de afdeling van de gemeente Amsterdam die bouwt aan de stadswijk Zuidas en aan de bereikbaarheid van zowel Zuidas als de noordelijke Randstad.

Waarom is Gemeente Amsterdam Zuidas participant van Green Business Club Zuidas?
Als gebiedsontwikkelingsorganisatie van de gemeente staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Zuidas richt zich met name op het nog te ontwikkelen gedeelte van het gebied, en GBC Zuidas dient als maatschappelijke partner om verduurzaming in het bestaande gebied aan te jagen.

Wat doet gemeente Amsterdam Zuidas al op het gebied van duurzaamheid?
Wij geven namens de gemeente grond uit aan ontwikkelaars en stellen daarbij de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast dagen wij marktpartijen middels tenders uit om boven onze minimale eisen uit te stijgen.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Een belangrijk aspect van de duurzaamheidsagenda de komende decennia is het afkoppelen van het aardgasnet. GBC Zuidas kan helpen in het stimuleren van de huidige eigenaren om deze transitie in Zuidas vorm te geven. Waar de GBC als maatschappelijke partner voor Zuidas dient, werkt die relatie ook de andere kant op. Wij zijn als aparte entiteit binnen de gemeente een gemakkelijke ingang voor de GBC en haar participanten. Zuidas is dan ook een actieve participant en wij vinden dat ook belangrijk.