Financial Offices B.V.

Financial Offices is gevestigd in de bovenste verdiepingen van de Symphony toren. Startende- of gevestigde marktpartijen kunnen bij Financial Offices moderne, praktische en duurzaam ingerichte kantoorruimte van hoge kwaliteit en relatief lage kosten huren.

Waarom is Financial Offices participant van Green Business Club Zuidas?
Als verhuurder aan uiteenlopende financiële bedrijven willen wij ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Zuidas. Dit om het gebied naast financieel centrum ook als meest verantwoorde kantoorlocatie van NL op de kaart te zetten. Wij zijn gehuisvest is een energiezuinig gebouw, de Symphonytoren, maar ook hier kan nog het nodige verbeterd worden. Wij hebben landelijk uiteenlopende contacten met leveranciers op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Deze kennis willen wij graag delen.

Wat doet Financial Offices al op het gebied van duurzaamheid?
Ons bedrijf zit in op de 25e, 26e, en 27ste etage en kijkt perfect uit over dit langzaam volgroeiende gebied. Op deze hoogte (rond de 100 meter) ervaren wij de wisselingen van het licht en de invloeden van koud en warm weer nadrukkelijker dan lager in het gebouw. Zo hebben we grote spotlights voorzien van schakelaars zodat deze uitsluitend werken bij donker weer en schakelt verwarming en licht uit als je langer dan 15 minuten niet aanwezig bent. Wij zouden graag nog energiezuiniger willen werken door bijvoorbeeld onze ramen te voorzien van warmte- en koude werende nanofolie waardoor we het binnenklimaat nog beter kunnen reguleren. Hiervoor is samenwerking met de andere huurders van het gebouw en de eigenaar / beheerder gewenst. Als dit een succes is kan deze techniek eenvoudig ook bij andere gebouwen toegepast worden. Dit is iets waar wij graag aan meewerken.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Door met andere bedrijven zowel in dit gebouw als verder in Zuidas op het specifieke gebied van duurzaamheid samen te werken, kunnen we meer bereiken. Wij delen onze kennis graag en staan open voor nieuwe initiatieven die wij nog niet kennen en gezamenlijk wél kunnen invoeren. Green Business Club Zuidas lijkt ons een perfect netwerk om met andere grote en kleinere bedrijven ideeën uit te wisselen. Met een team van professionele medewerkers kan veel onderzocht, uitgewisseld en geïnitieerd worden. Dat is iets waar wij met ons kleine team nooit aan toe zouden komen.

Als Financial Offices hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dan is het belangrijk daar ook daden aan toe te voegen en hier een persoonlijke bijdrage aan te leveren. Echter de ontwikkelingen op dit gebied gaan zo hard dat we daar in een groter verband betere invulling aan kunnen geven.