FIMIH Energy Solutions B.V.

FIMIH helpt ondernemers hun energieproductie, -opslag en -gebruik optimaal op elkaar af te stemmen. We bieden daarom niet alleen laadpalen maar een totaalpakket aan palen, pleinen, panelen en opslag. Onze systemen kiezen de juiste balans tussen laden en opslaan (en het tijdstip waarop dit gebeurt). Dit doen we door de laadbehoefte, zonne-energieproductie en batterijcapaciteit te meten en te voorspellen. Zo maakt de ondernemer altijd optimaal gebruik van zijn unieke laadinfrastructuur.

Wat doen jullie verder op het gebied van duurzaamheid?
Wij proberen duurzaamheid door te voeren in onze hele bedrijfsvoering. Ons bedrijfsverzamelgebouw heeft een duurzaam klimaatsysteem en heeft overal LED verlichting. Wij produceren zelf nauwelijks afval, aangezien we voor 90% digitaal werken. Toch is er wel de ambitie om het kleine beetje (bedrijfs)afval dat we produceren beter te scheiden.

Wat bij ons meer impact maakt is de duurzaamheid van de producten die we leveren. Hoe zit die productieketen in elkaar? Hoe zit het met de circulariteit van het product? Het is belangrijk om te weten wat je nog met het product kan wanneer het end-of-life is. Bovendien is “end-of-life” voor de zakelijke markt anders dan die voor bijvoorbeeld particulieren, en daar kun je creatief mee omgaan. Dit zijn zaken die we opnemen in de contracten met onze klanten en waarvoor we innovatieve & circulaire oplossingen bedenken.

Waarom zijn jullie participant geworden van GBC Zaanstad?
Binnen de werkgroepen mobiliteit en energietransitie lopen projecten waar wij een bijdrage aan kunnen en willen leveren. Wij zijn goed in het aan elkaar knopen van belangen en daardoor iets wat nu niet mogelijk is mogelijk maken. Dat hopen we meer te kunnen doen in de Zaanstreek om de duurzaamheidtransitie een flinke zet te geven.