Energyra

Bij Energyra geven we de energietransitie graag een Nederlands tintje. We zijn in 2018 van start gegaan met het inrichten van onze zonnepanelenfabriek. Een lijn met een capaciteit voor 100MW aan backcontact zonnepanelen. Backcontact is een Nederlandse technologie, ontwikkeld door TNO in Petten. Deze was nog niet eerder in Europa op Industry 4.0 schaal toegepast, en we hadden in 2020 een doorstart nodig om te komen waar we nu zijn: de fabrikant van loodvrije, PFASvrije, cadmiumvrije en slaafvrije backcontact zonnepanelen. Samengesteld uit materialen die voornamelijk uit Europa komen.

Lichtgewicht zonnepanelen
Onze productontwikkeling heeft in deze periode niet stil gezeten, we hebben naast glas/folie zonnepanelen nu ook lichtgewicht zonnepanelen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor daken die de last van normale zonnepanelen dit kunnen dragen. En dat sluit weer heel goed aan bij het overheidsbeleid: Meer zon op dak en andere objecten. Met het lichtgewicht zonnepaneel halen we een faalfactor weg, en kan elk dak duurzame energie genereren.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Zaanstad?Als fabrikant van zonnepanelen in De Zaanstreek, het vroegere industriehart van Nederland, willen we graag met de andere leden van Green Business Club Zaanstad een steentje bijdragen aan de energietransitie in onze directe omgeving.