Dyson

Dyson Ltd is een Brits technologiebedrijf met wereldwijd meer dan 12.000 werknemers. Het ontwerpt en produceert huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, luchtreinigers, handdrogers, blaasloze ventilatoren, kachels, haardrogers en lampen.

Waarom is Dyson participant van Green Business Club Zuidas?
Dyson verhuisde in 2018 vanaf de Keizersgracht naar Zuidas. We sluiten ons graag aan bij de duurzame koplopers om inspiratie op te doen om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Daarnaast kunnen we andere bedrijven in Zuidas helpen hun Zero Waste doelstellingen te halen door papieren wegwerphanddoekjes te elimineren. Onze nieuwste duurzame handdroogtecholgie wordt al op verschillende locaties in Zuidas toegepast, zoals in het nieuwe hoofdkantoor van EDGE Techologies in EDGE Olympic.

Wat doet Dyson al op het gebied van duurzaamheid?
Dyson is een bedrijf van engineers die efficiëntie en waste eliminatie hoog in het vaandel hebben staan. Dit vertaalt zich in de meest efficiënte producten binnen de categorieën waar we actief zijn. Ongeveer 80% van een ecologische voetafdruk is op basis van het gebruik van  producten/apparatuur. Dyson heeft zich als doel gesteld de ecologisch impact van haar producten met 30% te verminderen in 2030. Een goed voorbeeld is onze meest duurzame handdroger die 80% energie-efficiënter is dan het oorspronkelijke model. Hiermee is de ecologische impact tot 85% minder dan papieren wegwerphanddoekjes.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Dit jaar is binnen de lokale Dyson organisatie een Sustainability team gevormd, die zich erop gaat richten de lokale bedrijfsvoering te verduurzamen. Het kennisniveau van dit team staat nog in de kinderschoenen en inspiratie en ervaringen van koplopers in Zuidas zullen ons helpen snel op een hoger niveau te komen.