De Polderij

Waarom zijn jullie participant van Green Business Club Waterweg?
Onze droom als koppel begon met de wens om groener te wonen en te werken en werken en leven meer met elkaar te vervlechten. Vanuit deze ambitie is De Polderij ontstaan, een groene vergaderlocatie voor iedereen die een gezonde dosis natuur en inspiratie wil opsnuiven. Want in het groen ben je creatiever, werk je gemakkelijker samen en herstel je van stress. Nu De Polderij staat, halen we er veel energie uit ondernemers te inspireren meer voor en met natuur te doen. Voor ons is GBC Waterweg een logische stap in dit geheel.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Door een biobased verbouwing in samenwerking met een duurzame architect is de boerderij letterlijk gaan ademen, een bijzondere ervaring! Voor de inrichting hebben wij gekozen voor hergebruik. Al onze meubels en veel van de gebruikte materialen zijn tweedehands, al dan niet met liefde nieuw leven ingeblazen. We kiezen voor groene energieoplossingen, dit jaar worden ook onze zonnepanelen gelegd! Een gekoesterde wens die wij na 2 jaar succesvol ondernemen nu ook kunnen uitvoeren.
Dagelijks werken wij zo lokaal mogelijk, met mooie producten uit de omgeving, minder en altijd bio vlees en duurzame vis (en ruimschoots ander lekkers) en veel liefde en aandacht voor onze ‘Breinkost’.
Maatschappelijk zorgen wij voor fijne stage- en werkervaringsplekken, en voor een tuinploeg waar een hoop mensen veel energie en soms zelfs loopbaanstappen uit halen. Ook stellen wij zo nu en dan 1 van onze ruimtes een dag beschikbaar voor een mooi maatschappelijk initiatief.
Ten slotte nemen wij de vrijheid onze gasten duurzaam en groen te inspireren, ons verhaal en de vele mogelijkheden te delen en mensen te motiveren vooral ook lekker naar buiten te gaan.

Hoe kan de Green Business Club Waterweg hierbij helpen?
Wij zien GBC Waterweg als platform voor gelijkgestemden. Een mogelijkheid om andere ondernemers met gelijksoortige ambities te ontmoeten en elkaar te inspireren en verder te helpen. Een groen en lokaal netwerk met ondernemers die samen een verschil maken voor mens, maatschappij en omgeving.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Waterweg?
Vanuit De Polderij dragen wij graag bij door onze ervaring en kennis op vlak van duurzaamheid te delen. Door onze groene vergader- en evenementenlocatie beschikbaar te stellen als inspirerende plek. Door samen met andere ondernemers te sparren over hoe we het groen van de Waterweg kunnen bewaren, in het zonnetje kunnen zetten en waar mogelijk nóg groener kunnen maken.