Coca Cola

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Rotterdam Alexander?
We dragen graag bij een duurzame omgeving van ons hoofdkantoor. We hebben voor ons kantoor gekozen vanwege het duurzame ontwerp en dan is de omgeving natuurlijk ook belangrijk.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Onze overkoepelende duurzaamheidsstrategie heet ‘This Is Forward’ en we proberen duurzaamheid in zoveel mogelijk aspecten van onze bedrijfsvoering. Van 100% gerecycled plastic in al onze flessen, tot onze trucks die alleen nog maar op bio-brandstof rijden en het CO2-neutraal maken van onze fabriek in Dongen en nog veel meer.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Rotterdam Alexander hierbij helpen?
Ik denk dat dit vooral gaat om inspiratie. Samen steeds kijken waar we een volgende stap kunnen zetten. En ook over de cultuur onder werknemers, hoe kunnen we duurzaamheid bij iedereen in het hart krijgen. De initiatieven de Green Business Club dragen daar zeker aan bij. Met mooie activiteiten als de opruimactie, maar ook de support rondom het fietsen naar je werk.

Ook brengt het waardevolle connecties: De jaarlijkse opruimactie heeft ons eerder in contact gebracht met Clear Rivers, een organisatie die o.a. Litter-Traps in rivieren legt om plastic afval op te vangen. Naar aanleiding hiervan hebben wij onlangs het plaatsen van zo’n litter trap gesponsord. Meer dan 90% van onze verpakkingen zit in het statiegeld-systeem, maar omdat we geen van onze verpakkingen in het milieu willen zien, steunen we ook initiatieven als deze.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Rotterdam Alexander?
Samen met ons facility manager vorm ik het aanspreekpunt voor Green Business Club Rotterdam Alexander. Ook ben ik enthousiast fan van de activiteiten die ze organiseren en die ervoor zorgen dat we onze buren steeds iets beter leren kennen.