CBRE

CBRE is een internationale vastgoed- en huisvestingsadviseur met alle vastgoedexpertise in eigen huis. Zij richten zich op commercieel vastgoed in alle sectoren, zoals kantoren, winkels en winkelcentra, industrieel en logistiek vastgoed, hotels, woningcomplexen en zorgvastgoed.

Waarom is CBRE participant van Green Business Club Zuidas?
Gebouwen zijn belangrijke veroorzakers van CO2-uitstoot. CBRE ziet het als haar verantwoordelijkheid, maar herkent ook de kansen, om invloed uit te oefenen op de ontwikkeling, de bouw, het beheer, het gebruik en de verkoop van vastgoed. CBRE kan deze ervaring en kennis inzetten bij GBC Zuidas om het gebied te verduurzamen.

Wat doet CBRE al op het gebied van duurzaamheid?
CBRE meet en rapporteert jaarlijks over onze CO2-uitstoot en wat wij doen om milieuvriendelijker te werken. Dit is onderdeel van ons wereldwijde Corporate Responsibility Report.

Wij voeren steeds meer verbeteringen door die onze interne bedrijfsvoering duurzamer te maken en onze processen en procedures kostenefficiënter. We geven de voorkeur aan gecertificeerde, duurzame gebouwen. Voor CBRE-kantoren van meer dan 2.000 m² die verhuisd of opnieuw ingericht worden, is een erkend certificaat van duurzaamheid (BREEAM, LEED, SKA) een belangrijke vereiste.

Een internationaal initiatief is ons interne programma voor standaardisering en certificering – Toward A Greener Tomorrow. Dit programma stimuleert het deelnemen aan duurzaamheidsinitiatieven, ziet toe op voortgang ervan en geeft aan waar we ons kunnen verbeteren.

Onze medewerkers hebben een belangrijke rol om duurzaamheid bij onze klanten bespreekbaar te maken. Daarom zorgen wij ervoor dat zij op de hoogte blijven van de innovaties, ontwikkelingen, eventuele problematiek en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Op die manier kunnen wij onze klanten adviseren over risico’s en kansen aangaande duurzaamheid op ieder moment in de levenscyclus van een gebouw. Wij hebben hiervoor een gevarieerd programma van laagdrempelige initiatieven voor kennisoverdracht.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
GBC Zuidas brengt ons in contact met andere bedrijven in Zuidas zodat we kennis kunnen uitwisselen. Bovendien initieert zij steeds weer nieuwe projecten zoals elektrische taxi’s, e-bikes en Zero Waste, waar wij bij aan kunnen sluiten en die ons bedrijf helpen verder te verduurzamen.