Bridgestone Mobility Solutions

Bridgestone Mobility Solutions is marktleider in het aanbieden van sustainable mobility solutions aan klanten wereldwijd.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Zuidas?
Sustainability is 1 van onze kernwaarden en daar sluit het participant zijn van Green Business Club Zuidas op aan. Wij vinden het daarnaast belangrijk om in verbinding te staan met andere bedrijven in de Zuidas en op de hoogte te blijven van inspirerende duurzaamheidsprojecten.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid?
Wij geloven dat wat goed is voor het bedrijf en wat goed is voor de planeet hetzelfde kan zijn. Dat is de kern van wat we doen. We verbinden voertuigen met het internet en gebruiken voertuiggegevens om de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl we de kosten van het wagenpark verlagen en de bedrijfsprestaties optimaliseren. We ontwikkelen nieuwe oplossingen voor EV’s en we werken samen met onze sustainability partner Justdiggit om droge gronden in Tanzania te vergroenen via verschillende initiatieven, waaronder Green Your Fleet, dat onze klanten helpt hun CO2-uitstoot te compenseren. Daarnaast laten wij jaarlijks via Impact Institute onze CO2-voet­af­drukscan bepalen die we compenseren via Justdiggit.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Ons in contact brengen met andere bedrijven die duurzaamheid ook als kernwaarden hebben, om best practises te delen. Op de hoogte blijven van wat er binnen de Zuidas gebeurt op het gebied van duurzaamheid en onderdeel van deze inspirerende verandering zijn.