A&O Shearman

A&O Shearman is een internationaal advocatenkantoor waar wereldwijd ongeveer 5.500 mensen werkzaam zijn, verspreid over meer dan 40 kantoren. A&O Shearman is stevig geworteld in de Nederlandse markt. Ons kantoor aan de Apollolaan in Amsterdam biedt hoogwaardige juridische dienstverlening aan (beursgenoteerde) grote en middelgrote ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Zuidas?
De afgelopen jaren zijn wij als kantoor vaker aanwezig geweest bij evenementen die door GBC Zuidas werden georganiseerd. Deze bijeenkomsten waren altijd heel nuttig en hebben ons nieuwe inzichten geboden op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Nu is het tijd om ook onderdeel te worden van deze mooie club om samen duurzaamheidsvraagstukken op te pakken.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid?
A&O Shearman is al sinds de verbouwing van ons pand Apollohouse bezig met verduurzaming. Dit pand, een Rijksmonument, is in 2010 geheel verbouwd en heeft daarna energielabel A gekregen. Sinds 2012 is ons kantoor ISO14001 en 50001 gecertificeerd. Alle uitstoot die niet alleen door ons kantoor maar ook wereldwijd door A&O Shearman geproduceerd wordt, houden wij bij en compenseren wij door middel van een wereldwijd project. Het slaan van waterputten en het planten van bomen in Malawi . In oktober 2019 is een intern GreenTeam opgericht die samen met PHI Factory een Circulaire Roadmap heeft ontwikkeld tot 2025. Hierin staan 6 pijlers waar wij ons de komende jaren op gaan richten, zoals Building, Waste, Food, Partnerships, Mobility & Procurement.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Kennis delen is cruciaal om stappen te zetten op het gebied van verduurzaming. Door het samenbrengen van kantoren op en rond de Zuidas kunnen we met elkaar circulaire initiatieven laten slagen. Het organiseren van bijeenkomsten waar actuele inhoudelijke thema’s besproken worden en acties uitgezet worden, is ook een belangrijke toegevoegde waarde van Green Business Club Zuidas.