Amsterdam International Community School

De Amsterdam International Community School is een Nederlandse internationale basisschool en middelbare school die internationaal onderwijs in het Engels aanbiedt.

Waarom is Aics participant van Green Business Club Zuidas?
Als community en International Baccalaureate World school hebben we de morele verplichting om onze leerlingen te informeren over positieve acties die we kunnen ondernemen om de planeet te beschermen. Dit door onze acties als organisatie, het opleiden van onze leerlingen over acties voor de toekomst en het opzetten van zinvolle initiatieven die het leerproces kunnen verbeteren.

Wat doet Aics al op het gebied van duurzaamheid?
Vanuit een educatief perspectief ondersteunen we nu al de jaarlijkse Voedselbank inzamelingsactie van GBC Zuidas, en eren we de Dag van de Aarde en de Dag van de Vrede. We zijn een kandidaat voor Eco-scholen en stellen onze leerlingen in staat om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties en de acties van de school op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar zijn we gastheer voor bijenkasten op ons schoolterrein en zijn we een partner voor The Pollinators.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
We willen graag meer weten over de manier waarop andere bedrijven en organisaties omgaan met duurzaamheidskwesties. We zijn ook zeer geïnteresseerd in het verkennen van mogelijke partnerschappen voor onze studenten – of dit nu is om links te creëren met ons curriculum of het verkennen van stages voor onze oudere studenten.