Accenture

Accenture probeert alles wat we doen, zo duurzaam mogelijk te doen. Niet alleen omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor onze omgeving, maar het is de enige manier om succesvol te zijn in de toekomst. Onderzoek van Accenture (2010) onder 760 CEO’s wijst uit dat CEO’s wereldwijd duurzaamheid als cruciale factor zien voor de groei van een bedrijf. Ook onze klanten stellen steeds meer eisen op gebied van duurzaamheid.

Waarom is Accenture participant van Green Business Club Zuidas?
Green Business Club geeft Accenture de mogelijkheid om samen met andere leden daadwerkelijk impactvolle projecten te initiëren en om op eenvoudige wijze best-practises uit te wisselen.

Wat doet Accenture al op het gebied van duurzaamheid?
We investeren veel in duuraamheid, in onze eigen bedrijfsvoering, maar ook in partnerships, ontwikkeling van gezamenlijke programma’s en in de organisatie van de Groene Tulp-award, waarmee we groene innovatie in Nederland stimuleren.

Onze CO2 footprint bestaat voornamelijk uit uitstoot van onze zakelijke reisbewegingen en energieverbruik op kantoor. We zijn wereldwijd toegewijd aan verlagen van onze CO2 footprint op deze twee gebieden.

Accenture is koploper op het gebied van elektrisch vervoer, sinds 2011 hebben we vijftien consultants die in een LEAFs rijden. Gezien de positieve ervaringen zijn we momenteel voorbereidingen aan het treffen om dit op te schalen. Daarnaast stimuleren we werknemers gebruik te maken van de trein door rijders van leaseauto’s ook een treinabonnement te geven, en we zitten ook niet voor niets naast een station.

Op ons kantoor hebben we energiebesparingen gerealiseerd door voor LED verlichting, de implementatie van een energiemanagementsysteem heeft geresulteerd in een elektriciteitsbesparing van 20%.

Als laatste hebben we recent met KLM afgesproken voor 10% van onze vluchten biobrandstof te gaan gebruiken.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
We geloven dat we samen nog grotere veranderingen kunnen bewerkstelligen en nog meer impact kunnen maken. Het GBC Zuidas netwerk helpt daarbij.