Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2019/09/24 geplaatst in Mobiliteit

Ov-probeerpas voor werknemers regio Rotterdam, Haaglanden en Rijnland

Mensen die nu drie dagen met de auto naar het werk gaan, kunnen de komende periode nog profiteren van maximaal 2 x 4 weken kosteloos openbaar vervoer.  Het doel van de actie is om werknemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het openbaar vervoer. De ov-probeerpas is een initiatief van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag in samenwerking met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming.

Tijdens de programmaraad van GBC Rotterdam Alexander presenteerde Boyd Bartels de probeerpas, waar onder andere Croonwolter&dros, NH Hotel en Vestia positief op reageerde. Voor de werknemer zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voorwaarde is wel dat de werkgever zich aansluit bij Bereikbaar Haaglanden en Rijnland of De Verkeersonderneming.

Succesvol initiatief
Dit initiatief is bewezen succesvol. Bereikbaar Haaglanden en Rijnland maakt al langer gebruik van dit probeeraanbod om werknemers te laten ontdekken of het openbaar vervoer iets voor hen is. Vorig jaar is deze actie voor het eerst succesvol uitgeprobeerd. In totaal deden toen 38 bedrijven mee, bijna 2000 medewerkers hebben een pas aangevraagd. Van degenen die de hele probeerperiode hebben gereisd gaf 69% aan met het ov te blijven reizen. De Rotterdamse regio is sinds deze zomer aangehaakt bij dit initiatief.

Niet meer in de file
Ook voor Arjen van ’t Klooster, voorzitter van GBC Beatrixkwartier en manager Facilitair Bedrijf bij MN, was de actie een succes. Hij deed in 2013 mee met een soortgelijke actie: ‘Ik heb de auto twee maanden laten staan, en vervolgens blijvend de overstap gemaakt. Ik reis nu met een NS Businesskaart vanuit de regio Haarlem naar het Beatrixkwartier, en dat bevalt uitstekend want ik sta niet meer in de file op weg naar huis, je hebt je handen vrij, je kan in de ochtend de dag alvast doornemen en in de middag afronden zodat je ook echt weer de tijd voor thuis hebt. En, niet onbelangrijk, het is beter voor de CO2 print.’

Aanmelden
Werknemers en bedrijven in Rotterdam, Haaglanden en Rijnland kunnen zich hier aanmelden. Voor meer informatie, kijk op www.probeerpas.nl.