Gepost door Green Business Club
2017/12/15 geplaatst in Uncategorized

Oprichting GBC Rotterdam Alexander stap dichterbij

Tijdens de bijeenkomst van de Alliantie stationsgebied Prins Alexander, is Green Business Club Rotterdam Alexander is weer een stukje dichterbij oprichting gekomen. Onder aanwezigheid van wethouder Eerdmans sprak Willem Groenendijk, Rayondirecteur Rabobank en een van de initiatiefnemers van deze Rotterdamse GBC, de ambitie uit het duurzaamste gebied van Nederland te willen worden.

Uit naam van de Alliantie zijn al meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Sinds dat gezelschap van ondernemers, overheden en andere organisaties de koppen bij elkaar heeft gestoken, zit er meer vaart in de aanpak van het stenige gebied langs rijksweg A20 (Rotterdam-Gouda). Ook de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) zet zich in voor dit deel van Prins Alexander.

Zo zal het vernieuwde NS-station Rotterdam-Alexander er in de toekomst uitzien, gezien vanaf de kant van rijksweg A20. De metro’s rijden straks door het gebouw. © OPL architecten

De blikvanger van de metamorfose moet de verbouwing van het NS-station Rotterdam-Alexander worden. De langverwachte aanpak van het ov-knooppunt gaat in april 2018 van start, heeft Jaap van den Berg van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam gisteren bekendgemaakt. Hij vertelde tijdens de Alliantie-bijeenkomst dat het karwei ongeveer een jaar zal gaan duren. ,,In de tussentijd rijden de treinen door”, gaf hij aan. ,,Dus dat vereist een goede afstemming.”

Bron: AD Rotterdam