Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2022/12/05 geplaatst in Energie

GBCU is aanwezig bij de opening van I Light U op 6 januari 2023

In januari is er weer lichtkunst in het stationsgebied. Vanuit de werkgroep Energietransitie zijn we ook betrokken om zo onze duurzame boodschap in de slipstream mee te nemen, met onze campagne ‘Mag het licht uit’. We doen speciaal voor I light U een extra oproep aan jullie om extra verlichting uit te doen tijdens I Light U en natuurlijk waar mogelijk uit te laten de rest van het jaar want AAN=UIT, ook ná I light U.

Wat zijn de mogelijkheden met de verlichting? Wil je hierover sparren? Neem contact op met mieke@greenbusinessclub.nl Tevens nodigen we jullie van harte uit voor de opening op 6 januari om 17:30 bij de trappen van het Jaarbeursplein. Speciaal voor jullie als participant en voor partners is er vooraf om 16:30 een nieuwjaarsborrel bij Pleyn. Tot dan!

Wij zijn partner van I light U
Van vrijdag 6 januari tot en met zondag 29 januari wordt het stationsgebied in Utrecht op bijzondere wijze verlicht in de vorm van diverse kunstwerken. Deze tweede editie van I light U vindt wederom plaats in en rondom het station en bevat circa vijftien sfeervolle, artistieke en imposante kunstwerken van licht. Met het thema Homecoming is er dit jaar door de internationale kunstenaars een connectie gemaakt met wat ‘thuis’ nu precies inhoudt. Zeker in een wereld waarin zoveel gebeurt en thuis een kwetsbaar begrip is, zorgt het I light U voor een sfeervol stof tot nadenken om ook van te genieten na de donkerste maand.

Lichten aan = lichten uit
Juist in die veranderende wereld is energieverbruik en een warm thuis natuurlijk een actueel onderwerp. I light U brengt kunst die je laat genieten én aan het denken zet. Deze kunstwerken verbruiken licht en daarmee energie. De hoeveelheid energie die gebruikt wordt, is al erg laag vanwege de led-technologie. Desalniettemin is het een goede aanleiding om te kijken hoe we de hoeveelheid energie kunnen besparen met onze eigen verlichting.

Daarom zullen de partners van I light U allemaal zelf verlichting uit doen, opdat de lichtkunstwerken aan kunnen. Zo bieden we alle bezoekers, gebruikers en bewoners in het stationsgebied een mooi verlicht moment in januari.

Openingsfeest & audiotours
Reserveer 6 januari vast in je agenda om bij de opening van het lichtfestival aanwezig te zijn. Kom na je werkdag of bijvoorbeeld met je kinderen als je nog vakantie hebt naar het stationsplein en zie hoe de lichten uitgaan en de kunstwerken aan. Tijdens deze eerste avond zijn er verschillende kunstenaars die vertellen over hun lichtkunst.

I light U duurt tot en met zondag 29 januari 2023 en tijdens het lichtfestival kun je ook zelf met een audiotour langs de lichtkunstwerken lopen in het stationsgebied.

Zin in voorpret en alvast een kijkje nemen bij de kunstenaars en kunstwerken? Hou de social mediakanalen @ilightutrecht in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief op de website.