2024/07/11 geplaatst in Energie

Online kennissessie Verduurzaming van kantoorpanden – Smart Business Concepts X TomTom

Afgelopen donderdag 4 juli organiseerden GBC Nederland een online kennissessie in samenwerking met Smart Business Concepts over de verduurzaming van kantoorpanden. In deze sessie deden Desmond Kentrop en Bas van Moort, founders van Smart Business Concepts, uit de doeken hoe zij het verslimmen van kantoorpanden aanpakken aan de hand van slimme technologie en data.  

Praktische Tips voor Verduurzaming
Verduurzamen van een kantoorpand kan beginnen met kleine, gemakkelijke stappen. Maar hoe en waar begin je? Tijdens de sessie werd duidelijk dat slimme technologieën voor verlichting en daglichtsturing een cruciale rol spelen. Een praktisch voorbeeld werd gegeven met de verduurzaming van het hoofdkantoor van TomTom, waarbij slimme systemen via Bluetooth met elkaar communiceren.

Case Study: TomTom Hoofdkantoor
Justin Eindhoven, Program Manager Workplace Strategy & Projects bij TomTom, lichtte de samenwerking toe. Hij besprak hoe het proces verliep, de uitdagingen waar ze tegenaanliepen en welke vervolgstappen er in het verschiet liggen. Een belangrijke vraag die ook werd beantwoord, was welk type verlichting het beste is voor de ogen en het meest comfortabel om bij te werken.

Benieuwd naar de concrete besparingen, het verslimmen aan de hand van data en het verhaal van TomTom? Kijk de sessie hieronder terug.

Deze kennissessie is georganiseerd als onderdeel van het landelijke project Versneld Energiebesparen. Begin dit jaar heeft Green Business Club (GBC) Nederland een subsidie vanuit de Energiebespaarcoalitie van het Ministerie BZK toegekend gekregen om de succesvolle aanpak ‘Versneld Energie Besparen’ in zes extra gebieden toe te passen. Dit is een vervolg op de eerder toegekende subsidie vorig jaar.

Benieuwd naar het project? Neem contact op met projectmanager Lara Jongejans via lara@greenbusinessclub.nl