2024/06/04 geplaatst in Energie

Online kennissessie ondersteuningsmaatregelen Energietransitie Gemeente Amsterdam

Afgelopen donderdag 30 mei organiseerden GBC Zuidas en GBC Sloterdijken in samenwerking met gemeente Amsterdam een online kennissessie over de ondersteuningsmaatregelen in het kader van de energietransitie.

Dana de Weerdt, projectleider Verduurzamen Zakelijke Markt bij de gemeente Amsterdam, gaf inzicht in de beschikbare ondersteuningsmaatregelen en verduurzamingsmogelijkheden. Samen met co-host Eva Krul van GBC Sloterdijken legt Dana op een interactieve manier uit hoe een verduurzamingsproces werkt. Het belang van gezamenlijke verduurzaming met ‘de buren’ werd benadrukt en daarnaast werden de optimale momenten om te verduurzamen, besproken.

Daarnaast lichtte Dana de energiescan toe, waarbij een adviseur de specifieke situatie van een gebouw beoordeelt. Andere vormen van ondersteuning die ter sprake kwamen, waren de netcongestieadviseur, de circulair ondernemen-adviseur, en de lage rentelening van de gemeente voor verduurzamingsprojecten.
Benieuwd naar de sessie? Kijk deze hier terug.

Heeft u vragen of behoefte aan samenwerking en overleg?
Neem voor Zuidas contact op met Lara Jongejans via lara@greenbusinessclub.nl of voor Sloterdijk Nieuw-West met Eveline Klok via eveline@greenbusinessclub.nl