Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/10/28 geplaatst in Mensen

Omgekeerde supermarkt tijdelijk in Circl

De inzamelingsactie, georganiseerd door Green Business Club (GBC) Zuidas voor Voedselbank Amsterdam is officieel gestart met het openen van de tijdelijke omgekeerde supermarkt: TKRAMREPUS in Circl.  Nancy Gobel, vrijwilliger Voedselbank Zuid ontving de eerste gevulde krat met producten, overhandigd door Bart den Otter van Circl. Dit jaar hebben zij onze hulp harder nodig dan ooit, mede door de energiecrisis en het stijgende aantal klanten. Van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november in Zuidas, is het mogelijk om geld of houdbaar voedsel te doneren en gedurende de eerste week in de speciale TKRAMREPUS. Zuidas helpt Voedselbank Amsterdam!

Jaarlijkse inzamelingsactie
Jaarlijks organiseert GBC Zuidas de inzamelingsactie voor Voedselbank Amsterdam. Participanten van de organisatie nemen hier aan deel door het inzamelen van geld en/of houdbaar voedsel. Nieuw dit jaar is een samenwerking met TKRAMREPUS, de omgekeerde supermarkt. Dit initiatief van KnappeKoppen betreft een tijdelijke supermarkt waar klanten geen producten kopen, maar brengen voor de klanten van Voedselbank Amsterdam. De omgekeerde supermarkt is op vrijdag 28 oktober officieel geopend in Circl waar Rutger Koopmans, voorzitter Voedselbank Amsterdam en Flora Breemer, stadsdeelbestuurder Amsterdam Zuid de urgentie van deze actie benadrukten. Daarna was het woord aan Marion Verbunt, Teammanager Facility Service van Van Doorne en Bart den Otter van Circl en vertelden waarom zij meedoen en deze actie ondersteunen.

Dit jaar is bovendien een specifiek doel voor het ingezamelde geld: een elektrische vrachtwagen voor de Voedselbank Amsterdam.

Zamel ook in voor Voedselbank Amsterdam
Tijdens de inzamelingsactie is het mogelijk om op twee manieren in te zamelen voor Voedselbank Amsterdam. Er is een QR-code beschikbaar om geld te doneren. Het geld heeft Voedselbank Amsterdam nodig voor de aanschaf van een elektrische vrachtwagen. Deze wordt gebruikt om het voedsel af te leveren bij haar klanten. Daarnaast staan er kratten bij verschillende bedrijven in Zuidas om houdbaar voedsel of andere producten te doneren.

Wanneer kun je doneren
De inzamelingsactie is van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november in de Zuidas-kantoren. Gedurende de eerste week staat er een stand in Circl, waar studenten van KnappeKoppen, ‘TKRAMREPUS’, de donaties namens Voedselbank Amsterdam in ontvangst nemen. De Voedselbank Amsterdam zet alles op alles om hun groeiende klantenkring te blijven helpen. Wil je hierbij helpen? Laten we in Zuidas samen een flink bedrag inzamelen!

Meer weten
Wil je meer weten over de inzamelingsactie? Neem dan contact op met Margje Polman Tuin, projectmanager GBC Zuidas via margje@greenbusinessclub.nl.

Scan de QR-code om geld te doneren!