Gepost door Green Business Club Zuidas
2019/04/24 geplaatst in Challenge

Challengers 2019 gaan zakelijk reizen in Zuidas verduurzamen

Het Green Business Challenge team 2019 heeft het op zich genomen om zakelijk reizen in Zuidas te verduurzamen. In juni starten zij een pilot bij tien bedrijven in Zuidas.

Op 7 mei werd een kennissessie voor bedrijven georganiseerd waar bedrijven hun best practices deelden. Gezien de goede opkomst is er een duidelijke behoefte aan het verduurzamen van (zakelijk) reizen en het delen van kennis over dit onderwerp.

Zakelijk reizen
Dit jaar richt de Green Business Challenge zich op het verduurzamen van zakelijk reizen. Het doel is om door middel van een pilot in juni voor tien Zuidas ondernemingen zakelijk reizen te verduurzamen (door te vermijden, verminderen en/of vergroenen) en zo CO2 uitstoot te reduceren. Met name op Londen en Parijs wordt nog veel zakelijk gevlogen, terwijl beide bestemmingen makkelijk met de trein bereikbaar zijn. Naar Parijs is met de trein zelfs sneller!

Reisbureau
Tijdens de sessie van 7 mei werden best practices gedeeld en ervaringen uitgewisseld. Een aantal deelnemers bleek een eigen “reisbureau” binnen het bedrijf te hebben, en kan zo goed sturen op duurzaamheid. Bij andere bedrijven is dit niet centraal geregeld en daardoor moeilijker te beïnvloeden. Verschillende deelnemers gaven aan bezig te zijn met het opstellen of verbeteren van beleid of de overstap naar een duurzaam reisbureau. Bij andere deelnemers bleek er bij de handhaving van het beleid en gedragsverandering de meeste winst te behalen.
Mede op basis van deze sessie gaat het team samen met de deelnemende bedrijven bekijken en beoordelen wat per bedrijf nodig is, en hoe het betreffende reisbeleid (en de handhaving en effectiviteit daarvan) kan worden verduurzaamd.
Aanwezig bij de sessie waren Baker McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Van Doorne, Freshfields, Allen & Overy, NautaDutilh, Arcadis en Leaseplan.

Team
Begin dit jaar ging de Green Business Challenge van start met twee trainingsdagen waarin teams werden gevormd en ideeën werden uitgewerkt. In vijf maanden tijd gaan zes young professionals met deze mooie uitdaging aan de slag om samen een verschil te maken! Het team van 2019 bestaat uit: Lotte Gottschal (Green Business Club), Sacha Overdevest  (Accenture), Rita Shamaan (Accenture), Jessey Liauw-A-Joe (Van Doorne), Leonie Dorresteijn (Accenture) en Maxime Verheul (Loyens & Loeff).

De Challengers zijn nog op zoek naar meer deelnemende bedrijven. Aanmelden? Of vragen? Neem dan contact op met Lotte Gotschal lotte@greenbusinessclub.nl