Gepost door Green Business Club Zuidas
2023/03/07 geplaatst in Algemeen, Mobiliteit

Probeeraanbod mobiliteit voor werknemers

Pak het momentum voor mobiliteitsverandering met het nieuwe probeeraanbod personenmobiliteit: dat maat gemaakt wordt voor werknemers en specifieke situaties. Vanuit het mobiliteitsplatform Van A tot Zuidas kunnen we dit samen met de Gemeente Amsterdam Zuidas realiseren voor specifieke groepen werknemers, zodat je als bedrijf een gericht probeeraanbod kan worden gemaakt. Er zijn namelijk ‘natuurlijke’ momenten voor je werknemers waar een transitie in personenmobiliteit logisch is. Denk aan het starten van een nieuwe baan of traineeship, een verhuizing of een verandering in de gezinssamenstelling of na het afronden van een project.

Aanvulling op bestaande aanbod
Werkgevers in Zuidas hebben verschillende mobiliteitsregelingen voor medewerkers. Dit loopt uiteen van een simpele kilometervergoeding tot mobiliteitskaarten en mobiliteitsbudget. Zuidas is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer, terwijl het op de weg komende jaren drukker wordt. Daarnaast is in de afgelopen jaar steeds meer deelmobiliteit (zoals fietsen, auto’s en scooters) beschikbaar gekomen voor zakelijke reizigers.
Het nieuwe gerichte probeeraanbod is een aanvulling op de bestaande regelingen. Een groep kan bijvoorbeeld bestaan uit een vijf trainees, twintig werknemers die de stad uit verhuizen, tien young professionals die op fietsafstand wonen, et cetera. Doordat dit aanbod niet in een vastomlijnd kader zit, zoals bijvoorbeeld E-bike Try-out, is het ook mogelijk om bij dit probeeraanbod samen te werken met de huidige mobiliteitsaanbieder of om gebruik te maken van verschillende aanbieders/opties. Green Business Club Zuidas kijkt vanuit het mobiliteitsplatform Van A tot Zuidas graag met je mee. 

Voorbeelden van het inzetten van dit nieuwe probeeraanbod:
— tien medewerkers met een kilometervergoeding maken een maand lang gratis gebruik van Mobility as a Service.

— tien medewerkers krijgen, naast hun mobiliteitskaart, de mogelijkheid taxi en deelscooters te gebruiken voor zakelijke ritten.

— tien medewerkers krijgen een maand lang een deelfiets ter beschikking, in aanvulling op hun huidige leaseregeling.

Er zijn voor werkgevers geen kosten verbonden voor het realiseren van het probeeraanbod, het wordt mogelijk gemaakt door Van A tot Zuidas.

Meer weten? Mail naar Diederik Imfeld, projectmanager mobiliteit: diederik@greenbusinessclub.nl.