Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2019/02/20 geplaatst in Afval, Algemeen, Circulair

MN gaat voor 100% Duurzaam

Green Business Club Beatrixkwartier-participant MN heeft als ambitie 100% duurzaam te willen worden. Ze laten dat in de eigen bedrijfsvoering werkelijk zien. Niet alleen met CO2 reductie, besparen op energie door verduurzamen van het pand, meer digitaal en dus paperless werken, beter scheiden van afval, oesterzwammen op koffiedik …  nu ook met een zicht- en tastbaar object ‘het wormenhotel’.

Groenteresten uit de keuken van de cateraar worden in de houten bak buiten in de MN tuin door wormen omgezet in compost. Compost die weer in de MN tuin wordt gebruikt om de planten te voeden en mee te laten groeien. Zo blijft MN dagelijks bewust en zichtbaar bezig met MVO. Want alle kleine beetjes helpen op de weg naar een 100% duurzame wereld.

MN is niet de 1e die dit zo toepast, op steeds meer plekken in Nederland komen dit soort composteerbakken, bij bedrijven en in woonwijken. Overigens is het hout van de bak ook weer duurzaam, Iepenhout van stichting Stadshout Amsterdam, de boom die stond bij de Beurs van Berlage.

Wil je kijken of meer weten over hoe het werkt? Vraag het Hans van Ispelen via programmamanager Manja Meuleman: manja@greenbusinessclub.nl.