2019/12/19 geplaatst in Afval, Algemeen, Circulair

Lyreco sluit zich aan als partner Green Business Club Nederland

Lyreco sluit zich naast APPM, DGBC, ENGIE, NS en Hulshoff aan als partner van Green Business Club Nederland. De grootste leverancier van werkplekoplossingen, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, catering- en hygiëneproducten en kantoorartikelen, van de Benelux neemt haar circulaire verantwoordelijkheid door het verminderen van afval en is daarmee van grote waarde voor Green Business Club.

Lyreco Groep is een familiebedrijf, dat actief is in 42 landen. Lyreco Benelux is van mening dat duurzaamheid en zakendoen perfect verenigbaar zijn en is binnen Lyreco Groep een voortrekker in de stap naar circulair. Dit doen zij door niet alleen klanten te adviseren in de keuze van de producten, maar ook door toeleveranciers te stimuleren. Daarnaast wil Lyreco zelf faciliteren in het sluiten van de kringloop van de producten die zij leveren. Michell Stolk, Corporate Sales Director Benelux van Lyreco: “Je kan wel duurzame of circulaire producten kopen, maar als je deze vervolgens bij het restafval weggooit, dan schiet je daar niets mee op. Aan de achterkant moet je heel slim gaan nadenken over wat je doet. Daarom werken we op dit moment hard aan het sluiten van de ketens.”

Een mooi voorbeeld hiervan is het proefproject dat Lyreco samen met de Nederlandse Spoorwegen aangaat. NS kiest maximaal 100% voor groene en duurzame producten, welke aan het einde van de levensfase weer door Lyreco worden ingezameld voor hoogwaardige verwerking. Eenzelfde initiatief gaat begin 2020 van start bij de Universiteit Utrecht. Michell Stolk: “Hieruit komt een totale analyse van afvalmateriaal, gaan we goed kijken wat er allemaal mogelijk is met dit afval en wat er bruikbaar is als grondstof. We willen graag een samenwerking aangaan in het proces naar gesloten systemen. Dit zal met vallen en opstaan zijn, maar we gaan gewoon beginnen en kijken waar we tegenaan lopen.” Hierin komt de DOE-aanpak van Green Business Club goed terug.

Binnen het netwerk van Green Business Club bevinden zich meerdere klanten van Lyreco. In 2020 zal gezamenlijk met hen en de andere leden worden gekeken naar mogelijke pilots met betrekking tot circulaire kantoorartikelen en samenwerking binnen de keten.

Partners van GBC Nederland spelen een belangrijke rol binnen GBC Nederland en creëren gezamenlijk een breed draagvlak voor het versneld en effectief verduurzamen van Nederland.