2020/12/17 geplaatst in Afval, Circulair

Lyreco en SUEZ recyclen samen klein kantoormateriaal

Lyreco, partner van Green Business Club Nederland en SUEZ, Founding partner Green Business Club Arnhem Gelderse Poort bundelen de krachten en ondertekenden een overeenkomst om vanaf nu samen klein kantoormateriaal te recyclen voor hun klanten. Dit sluit mooi aan bij de Zero Waste ambities van de lokale clubs.

Naar schatting worden er in de Benelux zo’n 150 miljoen balpennen per jaar weggegooid. Ander klein kantoormateriaal zoals gummen, paperclips en nietmachines komen bovenop dat aantal. Dit verdwijnt in de restafvalstroom. Lyreco en SUEZ bundelen de krachten en zetten een volgende stap naar een wereld waarin grondstoffen niet meer worden verspild en waarin zo veel mogelijk materialen een tweede leven krijgen.

Hoe werkt het?
De Nederlandse klanten van beide bedrijven wordt de mogelijk geboden om een recycle box te plaatsen waarin klein kantoormateriaal kan worden verzameld. Wanneer de box vol is, scant de klant de QR-code op de box en plant een moment voor de inzameling in. Lyreco haalt de box op en SUEZ sorteert en verwerkt de inhoud in verschillende afvalstromen.
De klanten krijgen een rapport van het aantal ingezamelde kg per categorie (schrijfwaren, kunststof insteekhoezen, papieren insteekhoezen, lijm & correctiemateriaal en nietmachines & plakbandhouders).
Voor de klanten van Lyreco wordt dit rapport gekoppeld aan hun aankooprapport. Op deze manier kunnen zij exact zien welk deel van de materialen die zij hebben gekocht, uiteindelijk in een nieuw product is verwerkt. Vervolgens kan er in onderling overleg worden gekeken naar welke stappen de klant kan zetten om dat deel groter te maken.

Circulaire belofte
Lyreco wil het behoud van waardevolle grondstoffen stimuleren en de circulaire principes opnemen in haar bedrijfsvoering. Dit doet zij door de krachten te bundelen met een gespecialiseerde partner als SUEZ. Dit alles kadert binnen de ‘Circulaire Belofte’ die Lyreco eerder dit jaar publiceerde en waarmee de groep zich verbindt om tegen 2025 volledig ‘circulaire’ werkplekproducten en –oplossingen te ontwikkelen voor klanten en medewerkers.