Gepost door Green Business Club - Rotterdam Centrum
2023/02/23 geplaatst in Energie

Kennissessies Energie: Rotterdam doet het licht uit!

Afgelopen december 2022 zijn we de campagne ‘Rotterdam doet het licht uit!’ gestart. Green Business Clubs Rotterdam Centrum en Alexander willen ervoor zorgen dat alle onnodige lichten in kantoren uitgaan tussen 23.30 en 06.00 uur. Van vergaderruimtes tot bedrijfsrestaurants en van entrees tot trappenhuizen. Overal geldt: Het licht kan uit als er niemand is. Dat bespaart energie en kosten.

Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Denk aan onderwerpen als veiligheid, software uitdagingen en overige systeem instellingen. Daarnaast zijn organisaties in bepaalde gevallen afhankelijk van andere organisaties. Denk hierbij aan medehuurders, beheerders en pandeigenaren. Of juist in het geval van beheerders aan hun huurders.

In het kader van deze campagne organiseren we twee online kennissessies.

Lichten uit & Veiligheid
Op 30 maart 2023 van 11:00 – 12:00 uur gaat de kennissessie over het volgende onderwerp: Hoe krijg je als bedrijf zoveel mogelijk lichten uit in het kantoor ’s nachts en welke rol speelt het thema veiligheid hierin?

Tijdens deze inspirerende kennissessie licht Robeco, participant GBC Rotterdam Centrum, toe hoe zij hun kantoor gezamenlijk met de beheerder en medehuurders zo goed als donker heeft gekregen. Aan bod komt o.a.:

  • Wat kan je als huurder zelf doen om te zorgen voor een donker kantoor?
  • Welke haken en ogen zitten er aan automatische systeeminstellingen?
  • Hoe belangrijk is de samenwerking met de beheerder? Welke vormen van samenwerkingen zijn mogelijk, dan wel noodzakelijk op dit gebied?
  • Welke voorzorgsmaatregelen zijn er omtrent veiligheid getroffen?

Aanmelden kan via het aanmeldformulier!

Meten is weten!
Op 6 april 2023 van 11:00 – 12:00 uur gaat de kennissessie over het volgende onderwerp: Meten is weten!

Stichting Stimular heeft voor zowel GBC Rotterdam Alexander als Centrum een nulmeting uitgevoerd bij onze participanten. Stefan Romijn zal in deze inspirerende sessie zijn conclusies uit deze rapporten toelichten:

  • Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in deze gebieden?
  • Wat zijn de quick wins en wat zijn de langere termijn oplossingen?

Daarnaast presenteert Wiert-Jan de Raaf van Eneco namens de projectgroep Energie van GBC Rotterdam Alexander de “Routekaart Energieneutraal commercieel zakendistrict Rotterdam Alexander”. Deze routekaart is voortgekomen uit de nulmeting van Stichting Stimular en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland. GBC Rotterdam Alexander zal binnenkort starten met de implementatie van de routekaart. Een mooi concreet voorbeeld!

Aanmelden kan via het aanmeldformulier!

Duurzaamheidsvoucher MKB voor kantoren
De gemeente Rotterdam biedt vanaf nu duurzaamheidsvoucher MKB voor kantoren aan. De voucher t.w.v. €800 is bestemd voor in Rotterdam gevestigde mkb-ondernemers in winkelstraten, horeca, kantoorpanden of stedelijke bedrijventerreinen.

De voucher kan aangevraagd worden via de website.

Waar kan je uit kiezen?

  • Een energiescan bestaande uit onder andere een analyse op locatie, inzicht in energiebesparende maatregelen met aandacht voor zowel gedrags- als technische maatregelen en een complete rapportage na afloop.
  • Een dakscan bestaande uit onder andere een analyse op locatie en een uitgebreid rapport met hierin een schetsontwerp hoeveel zonnepanelen mogelijk zijn, welke subsidies gebruikt kunnen worden en de realisatiemogelijkheden.

Meer informatie is ook te verkrijgen bij Miranda Selter van de Gemeente Rotterdam via: m.selter@rotterdam.nl

Meer informatie
Wil je meer weten over deze kennissessies? Neem contact op met Marjon Uyterlinde via marjon@greenbusinessclub.nl.