Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2024/02/06 geplaatst in Afval

Kennissessie Zero Waste: op weg naar plasticvrije toekomst

Afgelopen maandag, 29 januari, organiseerde Green Business Club Rotterdam Alexander een inspirerende online kennissessie binnen het project afval & circulair. Met het thema “Zero Waste” stonden we stil bij innovatieve oplossingen die een cruciale rol spelen in de overgang naar een circulaire economie.

Waarom “Zero Waste”?
In een tijd waar duurzaamheid centraal staat, is het essentieel om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen die bijdragen aan een duurzame toekomst. De kennissessie bood handvaten hoe je als organisatie de switch naar een steeds meer circulaire kan maken. Ook gezien de nieuwe wetgeving die vanaf 2024 van kracht is met betrekking tot plastic wegwerpbekers was het een inspirerende kennissessie.

Het programma omvatte een presentatie van PHI Factory, die inzicht bood in hun onderzoek naar herbruikbare cups. Alternatieven werden vergeleken op verschillende punten om zo tot de meest duurzame mogelijkheid te komen. Daarnaast deelde Nathalie Leewenburgh van participant Eneco haar best practices met betrekking tot de Billie Cup, een herbruikbare beker die zij op kantoor sinds kort gebruiken.

De sessie bood een waardevol perspectief op hoe bedrijven, groot en klein, kunnen bijdragen aan het verminderen van afval en het implementeren van duurzame oplossingen.

Green Business Club Rotterdam Alexander blijft zich inzetten voor een duurzaam en circulair bedrijventerrein. De kennissessie “Zero Waste” is een voorbeeld van de inspanningen om kennis te delen en gezamenlijk naar innovatieve oplossingen te streven.

Doe mee, deel kennis, en laten we samen werken aan een duurzame toekomst!

Meer informatie
Wil je meer weten? Neem contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.