Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/03/28 geplaatst in Circulair

Inspiratie en kennis op de Circulaire markt van de Duurzame Leverancier

Op 16 maart deden meerdere bezoekers inspiratie op over circulaire producten en diensten tijdens de Circulaire Markt van de Duurzame Leverancier. Duurzame koplopers promootten met passie hun circulaire producten en diensten!

Donderdag 16 maart stond in het teken van ‘Circulair’. Participanten van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) bezochten voorafgaand aan de Circulaire Markt, een kennissessie over circulair inkopen. Sara Rademaker van de Gemeente Utrecht vertelde meer over de 10R-Framework en hoe deze wordt toegepast in Utrecht. Daarna vervolgden de aanwezigen hun weg over de Circulaire Markt.

Ga voor circulair
De ondernemers op de Circulaire Markt lieten zien hoe succesvol circulair ondernemen kan zijn. Ben je op zoek naar een circulaire make-over voor jouw organisatie? Laat je inspireren met de volgende circulaire producten en diensten!

Kantoorinrichting
Op zoek naar een upgrade voor jouw kantoor? Er zijn verschillende mogelijkheden! Triboo verandert waardeloos afval in waardevolle circulaire kantoorinrichting. Op zoek naar duurzame meubels? Dan kun je terecht bij Cooloo. Een nieuw kleurtje op de muur? Geen probleem! Ekotex is gespecialiseerd in wandafwerking. En met de biobased verf van Graphenstone wordt er CO2 opgenomen.
Om de galm in jouw kantoor te verhelpen, is er Het Stille Verzet. Van duurzame en circulaire materialen maken zij akoestische oplossingen. Bij i-did vind je akoestische producten, gemaakt van vilt door mensen die lang niet meer hebben gewerkt.
Mis je tot slot nog wat in je interieur? Kijk bij Nic&Mic voor mooie kunstwerken en relatiegeschenken. Dit maken zij in samenwerking met de Keniaanse kunstenaars Ocean Sole.

Aan het werk
SNEW
refurbished gebruikte zakelijk materiaal: dat is duurzamer en vaak goedkoper dan vervangen. Toch niet van het digitale? Dan kun je schrijven in het uitwisbare notitieblokje van Moyu.

Drukkerij Zalsman maakt gebruik van duurzame inkt en papier dat wordt gemaakt van landbouwafval. Ideaal voor jouw posters, magazines of boekjes.

Maak je gebruik van bezorgdiensten? POT Stadslogistiek doet dit in Utrecht op een duurzame manier. Het bedrijf verzamelt alle producten in een stadshub aan de rand van de stad en bezorgt ze gebundeld met elektrische bussen en bakfietsen. Bezorgen kan natuurlijk ook via De Fietskoerier Utrecht.

Koffie, catering en borrel
Begin de dag met een heerlijke kop koffie. Voor koffiebranderij Peeze betekent dat een eerlijke kop koffie! Klaar met de koffie? Gooi het niet weg. Fungi Factory gebruikt het koffiedik om oesterzwammen te kweken.

Cateraar ISS gaat voedselverspilling tegen, bijvoorbeeld met Instock, een marktplaats voor geredde producten.

Ben je vervolgens aan het einde van de dag toe aan een borrel? The Wine Pack levert wijn met maar liefst 80% minder CO-2 uitstoot dan de gemiddelde wijn!

Afval of grondstof
Wat Product for Product betreft, het laatste! Dit bedrijf zamelt jouw afval in, recyclet het tot nieuwe grondstoffen en levert het aan producenten.

Een netwerk binnen een netwerk: ook United Economy stond op onze Circulaire Markt met een selectie duurzame producten van hun leden.

Meer informatie
Wil je meer weten over de circulaire producten en diensten? Neem dan een kijkje op de blog van de Duurzame Leverancier voor het hele verhaal over de Circulaire Markt.

Wil je meer weten over de Circulaire projecten van GBCU? Neem dan contact op met Emma van Rest via emma@greenbusinessclub.nl.