Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2022/10/12 geplaatst in Logistiek

Inspiratie en ervaringen met Zero Emissie tijdens het GBCU Café

Op 29 september organiseerde Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal de jubileumeditie van het GBCU Café. Een editie vol inspiratie, cijfers en ervaringen met Zero Emissie in het Utrechtse Stationsgebied. Terugblikken, vooruitkijken en een inspirerende case van Jaarbeurs: het kwam allemaal aan bod!

Karolien Niederer, projectleider Zero Emissie geeft een update over Zero Emissie in het Utrechtse Stationsgebied. De eerste meting is voltooid. Het poortonderzoek toont aan dat er stappen worden gemaakt naar mindere en schonere emissie, maar er zijn nog stappen te maken. Er ligt bijvoorbeeld een kans in het bundelen van afleverpunten, zoals MyPUP en City Hub dat doen.

Het vliegwiel gaat nu werken
Renee van den Heuvel is nu ruim 5 jaar voorzitter van de projectgroep Zero Emissie Goederenvervoer en ziet dat het vliegwiel nu gaat werken. Haar ervaring is dat leveranciers graag het gesprek aangaan, liever niet de stad ingaan en op zoek zijn naar oplossingen. Er is nog een weg te gaan, maar dat is vooral iets wat we samen moeten doen!

Inspirerende case Jaarbeurs
Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer vertelt meer over hoe Jaarbeurs de UFI Sustainable Development Award won en de stappen die zij hebben genomen op het gebied van Food & Food Waste. Voor de belofte om CO2-neutraal te worden, keek Jaarbeurs naar de grootste impactmakers.

Benieuwd naar de ervaringen en de case van Jaarbeurs? Je leest er meer over in het verslag GBCU Café Zero Emissie!

Heb je vragen? Neem contact op met Tirsa van der Laan, programmamanager GBC Utrecht Centraal via utrecht@greenbusinessclub.nl.

Het GBCU Café wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht.