Gepost door Green Business Club - Waterweg
2023/06/02 geplaatst in Circulair

Hoge opkomst bij de bijeenkomst Circulair Zakendoen Waterweg

Afgelopen maandag 15 mei hebben we een geweldige en inspirerende themabijeenkomst over Circulair Zakendoen georganiseerd op de locatie van onze participant Irado. Onder leiding van circulair expert Olaf Blaauw hebben we met een diverse groep ondernemers uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis volop inspiratie opgedaan om circulair te gaan ondernemen.

We weten dat circulair ondernemen loont! Daarom heeft Green Business Club Waterweg deze bijeenkomst georganiseerd. We zijn ervan overtuigd dat om de overgang naar een circulaire economie in 2050 soepel te laten verlopen, innovatief ondernemerschap hand in hand moet gaan met een echte systeemverandering. Samenwerking is hierbij cruciaal.

Programma vol circulair
We hadden het genoegen om John Vernooij, voorzitter van Circulair Friesland, als keynote spreker te verwelkomen. Hij heeft aan de hand van concrete voorbeelden laten zien hoe Friesland de circulaire economie heeft versneld. Een van de meest waardevolle tips die John met ons heeft gedeeld, is dat we moeten zorgen voor collectieven van bedrijven en overheidsinstellingen. Samen bereiken we immers meer dan wanneer we individueel te werk gaan. Bekijk de presentatie!

Naast de inspirerende lezing van John Vernooij heeft Koen de Kruif van DCMR een mooi aansluitende presentatie verzorgd over Circulaire Economie en Duurzame Bedrijventerreinen. Want naast het handhaven van wet- en regelgeving biedt DCMR juist ook een helpende hand om ondernemers en collectieven te ondersteunen in hun circulaire uitdagingen.

Ook werden er praktische voorbeelden gepresenteerd tijdens een aantal pitches. Pally Leijs van het Circulair Ambachtscentrum, dat later dit jaar wordt geopend, heeft bedrijven opgeroepen om na te denken over de mogelijkheid om hun eigen restproducten in te nemen. Ideeën kunnen worden aangedragen bij Pally en Dennis.

Verder heeft circulair expert Olaf Blaauw een interessant businessmodel gepresenteerd om te laten zien dat circulair ondernemen echt de moeite waard is.

Circulair Inkopen Accelerator
En tot slot deelde Lara Jongejans, projectmanager van GBC Nederland, best practices over de leermethode Circulair Inkopen Accelerator. Dit is een online trainingsplatform waar je leert wat circulair inkopen is en hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie. We starten binnenkort met de 3e ronde, dus als je meer wilt weten over deze interessante leermethode, meld je dan aan voor het info-uurtje Circulair Inkopen Accelerator op 5 juni om 14.00 uur. Bekijk de presentatie!

Stuur een e-mail naar lara@greenbusinessclub.nl om je aan te melden.

Al met al was het een geweldige bijeenkomst waar we veel inspiratie en concrete handvatten hebben gekregen om circulair te gaan zakendoen. Laten we samenwerken en de transitie naar een circulaire economie versnellen!