Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2020/01/24 geplaatst in Geen categorie, Logistiek, Mobiliteit

Haagse bedrijven gaan voor uitstootvrije leveringen

Donderdag 23 januari opende de minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops samen met wethouder van Tongeren en diverse deelnemende partijen feestelijk een nieuwe logistieke hub in Den Haag. Vanuit deze stadshub worden zendingen die de stad in- én uitgaan gecombineerd. Verschillende participanten van GBC Beatrixkwartier gaan gebruik maken van deze hub en dragen zo bij aan uitstootvrije bevoorrading.

‘It’s not easy being green’, quotte minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops toen hij samen met wethouder Liesbeth van Tongeren de nieuwe logistieke hub officieel opende, ‘maar met de realisatie van deze Haagse hub is een grote stap gezet gezet’. Vanuit de stadshub worden zendingen die de stad in- én uitgaan gecombineerd. Deelnemende Haagse bedrijven, de gemeente en Rijksoverheid willen zo de uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof in de binnenstad verlagen. De plek aan de rand van de stad waar de feestelijke opening plaatsvond is ‘wellicht het begin van een hubparadijs’.

GBC Beatrixkwartier startte in 2018 met een inventarisatie naar de mogelijkheden van een logistieke hub en nu hebben de juiste partijen elkaar gevonden en een doel omgezet naar realiteit. Participant PostNL is een van de samenwerkende partners van de hub en heeft met stadsdistributiespecialist SimplyMile de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen. In dat kader hebben ze ook, net als alle andere participanten van GBC Beatrixkwartier de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. Kortom, het was een mooie dag voor Den Haag, die ook het belang van partnerships bekrachtigde!