Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2023/07/14 geplaatst in Groen

Gulden Klinker – GBC Beatrixkwartier sponsort ‘Hanging Baskets’

Vorig jaar sponsorde Green Business Club (GBC) Beatrixkwartier hanging baskets voor de Jan van Riebeekstraat. Ook dit jaar werken we hier graag aan mee. Deze straat vormt een belangrijke looproute voor werknemers uit het Beatrixkwartier van en naar het Centraal Station.

Sinds mei hangen er aan verschillende lantaarnpalen in de straat zogenaamde ‘hanging baskets’, hangende bakken met daarin bloemen. De wijkvereniging Bezuidenhout West heeft dit samen met Haag Wonen, WijkZ, Stadsdeel Haagse Hout en met steun van GBC Beatrixkwartier gerealiseerd. Dus wanneer je binnenkort vanaf het station naar het Beatrixkwartier wandelt, kijk dan even omhoog!

Gulden Klinker
De vergroening en verlevendiging van de wijk is niet onopgemerkt gebleven. Op vrijdag 2 juni werden bewoners in de Van den Boschstraat vereerd met een heuse Gulden Klinker. De bewoners hebben zich langere tijd ingezet om hun straat groener, leefbaarder én socialer te maken en mochten de grote steen zelf instraten. Dit werd in feestelijke setting gevierd. Namens GBC Beatrixkwartier hebben Willem van Leeuwen (bestuur) en Özlem Yalvaç (programmamanager) deelgenomen en de wijkbewoners gefeliciteerd met de Klinker.

Andere GBC’s zetten zich ook in voor de omgeving
Naast GBC Beatrixkwartier, zetten ook andere lokale Green Business Clubs zich in om de hun gebied te vergroenen en te verlevendigen. Ben je benieuwd naar wat andere lokale GBC’s doen binnen dit thema? Neem dan een kijkje op de GBC Kennisbank voor een impressie!

Meer informatie
Wil je meer informatie over dit project of GBC Beatrixkwartier? Neem dan contact op met Özlem Yalvaç via ozlem@greenbusinessclub.nl