2019/10/22 geplaatst in Energie

Groene Allianties de Liemers werkt aan energieneutraal Gelders Eiland

‘Onze droom: een duurzaam energielandschap, van, voor en door burgers en bedrijven’

Wim Nabbe, omgevingsmanager van Groene Allianties de Liemers (GAL) is overtuigd dat het kan. Samen met stichting Wiek-II staat hij aan de wieg van het idee om het Gelders Eiland energieneutraal te maken in 2023, met lokaal opgewekte stroom. De plaatselijke Steenfabriek VandersandenWezendonk Zand en GrindBKC en woningcorporatie Vryleve steunen het plan. Ook de University of Applied Science (voorheen Hogeschool Arnhem-Nijmegen) denkt mee.

‘We moeten in Nederland met z’n allen van de kolen en het gas af. Ook in de Liemers. Dat is geen makkelijke opgave. Ga er maar aan staan als directeur van een steenfabriek of als eenvoudige burger’, aldus Nabbe. ‘Als we de handen ineen slaan, moet het lukken om de fossiele brandstoffen de deur uit te doen en duurzaam in onze energiebehoefte te voorzien.

Lees meer.

Groene Allianties de Liemers is een samenwerkingsverband in de Liemers en maakt onderdeel uit van het landelijke Green Business Club netwerk.

Foto (© Jacques Kok): Ondertekenaars van het Eiland’s energieverbond (vlnr): 
Jolanda Berntsen (University of Applied Sciences), Michel Degen (Vandersanden Steenfabrieken), Wiely Aalbers (Weezendonk Zand en Grind), Mark van Westerlaak (GAL), Pim de Ridder (Wiek-II), Jeroen Mulders, Vryleve.
(Niet op de foto: Fred Hakvoort, BKC)