Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2019/05/01 geplaatst in Geen categorie, Mobiliteit

Green Business Club kiest voor elektrische taxi’s

Tijdens het ontbijt met wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) op 30 april 2019 hebben participanten van Green Business Club Rotterdam Alexander gezamenlijk met de wethouder de intentie uitgesproken om voortaan alleen elektrische taxi’s te bestellen.

Green Business Club Rotterdam Alexander organiseerde in samenwerking met Gemeente Rotterdam en RoyalHaskoningDHV een Participantenontbijt waar verduurzaming van mobiliteit als onderdeel van de energietransitie centraal stond. Bedrijven uit zakendistrict Rotterdam Prins Alexander en de gemeentelijke overheid vinden elkaar in de ambitie om CO2-reductie te bewerkstelligen door voor eigen medewerkers en klanten waar dit kan elektrische taxi’s te bestellen.


Wethouder Arno Bonte sprak tijdens het ontbijt zijn waardering uit voor de werkzaamheden van GBC Rotterdam Alexander en voor het nemen van een koploperspositie. Participanten laten zien dat ze voorop willen gaan in de energietransitie en geven het goede voorbeeld door op een van de vele gebieden waar werk te verrichten is, namelijk het bestellen van taxi’s, kiezen voor de duurzame variant. 

Ook spreekt de wethouder over het Rotterdamse Klimaatakkoord dat vanaf 10 mei zal worden gemaakt. Hij roept daarbij op om gemeente en bedrijven te laten samenwerken. ‘Als deze partijen met elkaar samenwerken vormen ze een goed voorbeeld voor de inwoners van Rotterdam.’ Green Business Club Rotterdam Alexander steunt deze oproep van harte en gaat graag aan de slag.


Het ondertekenen van het convenant elektrisch rijden in AD Rotterdams dagblad en Telegraaf