Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2018/06/25 geplaatst in Algemeen

Gouden Glasbak bekrachtigt groene ambities Rotterdam Prins Alexander

Op vrijdag 22 juni werd de Gouden Glasbak geplaatst op het Prins Alexanderplein in Rotterdam. Dit kunstwerk symboliseert 40 jaar glasinzameling en glasrecycling in Nederland en onderstreept daarnaast de groene ambities van lokale ondernemers.

De Gouden Glasbak werd geplaatst door Renate van Roosmalen, communicatieadviseur bij Nedvang en projectleider Glas in ’t Bakkie, en Marco Bunk, voorzitter van de Green Business Club Rotterdam Alexander. “Een prachtig visitekaartje voor de duurzame activiteiten en ambities in dit gebied”, aldus Van Roosmalen.

Nedvang, dat letterlijk staat voor ‘Nederland van Afval naar Grondstof’, monitort en stimuleert de inzameling en recycling van verpakkingsafval in heel Nederland. Een van Nedvangs projecten is Glas in ’t Bakkie, ter stimulering van de inzameling en recycling van verpakkingsglas. Dit jaar viert de campagne het 40-jarig bestaan van de glasbak; een uitgelezen moment voor een gouden exemplaar!

De onlangs opgerichte Green Business Club Rotterdam Alexander verbindt groene ambities van lokale ondernemers in nieuwe samenwerkingen en innovatieprojecten. “Een mooi eerste succes”, zegt Bunk. “In september maakt GBC Rotterdam Alexander meer projecten en participerende bedrijven bekend. Samen zetten we groene ambitie om in resultaat!”

Meer informatie over Glas in ’t Bakkie: www.glasintbakkie.nl
Meer informatie over Nedvang: www.nedvang.nl