Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2023/03/29 geplaatst in Algemeen, Energie, Mobiliteit

Geslaagde participantenbijeenkomst GBC Beatrixkwartier

Op de 16de verdieping van de MN Zilveren Toren, in de Skybar, zijn de Participanten van Green Business Club (GBC) Beatrixkwartier op 23 maart jl. met een mooie opkomst hartelijk ontvangen door het bestuur.

Voorzitter Arjen van ’t Klooster trapte samen met Programmamanager Özlem Yalvaç het programma af.

Nieuwe participanten
We heten twee nieuwe Participanten welkom: het Nederlands Rode Kruis is per 1 januari toegetreden en Wijkvereniging Bezuidenhout West treed per 1 april 2023 toe. Een waardevolle aanvulling voor ons gebeid rond Laan van NOI en met de komst van ook niet-zakelijke bewoners!

GBCB Jaarplan 2023
Het GBCB-jaarplan 2023 is gedeeld en Sander Wallaart, onze penningmeester, nam de aanwezigen mee in de vastgestelde begroting voor dit jaar.

Versneld energie besparen
Özlem Yalvaç geeft een toelichting op project ‘Versneld Energie Besparen’, een project met drietrapsaanpak waarmee in een korte tijd wordt ingezet op quick wins, zichtbare en onzichtbare energiebesparing. Vijf andere GBC’s rollen ook deze aanpak uit. Er is een succesvolle lokale kick-off geweest bij NN en vorige week een kick-off voor de gebouwenscans bij het CAK. Participanten FMO, CAK en het Rode Kruis zijn hiermee in rap tempo van start gegaan. EQUANS begeleidt het traject van de gebouwenscans. Deze nieuwe scans verrijken onze bestaande lokale routekaart verder. Het project besteed ook aandacht aan het duurzamer inregelen van klimaatsystemen. Het slimmer en minder koelen en verwarmen van gebouwen, wordt onderzocht middels een enquête. De aanwezige participanten kregen tot slot de video ‘Den Haag doet het licht uit’ te zien, een trots moment. Later meer hierover!

Meer weten over het project Versneld Energie Besparen? Neem contact op met Özlem Yalvaç via ozlem@greenbusinessclub.nl.

CSRD wat betekent dit voor uw bedrijf?
Denise Kors, Tax Director ESG bij PwC, nam ons vervolgens mee in een verhelderend verhaal over wat ‘Corporate Sustainability Reporting Directive’ (CSRD) betekent voor uw bedrijf.

Meer weten over CSRD? Zie PwC- CSRD

Slimme tooling van Fynch Mobility
Het tweede verhaal ging over de ‘Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit’ die per 2024 ingaat. Werkgevers met  meer dan 100 medewerkers zijn per 1 januari 2024 verplicht om te rapporteren over zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van medewerkers. Dat gaat bijvoorbeeld om het aantal gereisde autokilometers, uitgesplitst naar soort brandstof. Hoe breng je jaarlijks werkgebonden CO2 uitstoot in kaart? Johannes de Bruin presenteerde de slimme tool van Fynch Mobility waarmee duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd.

Meer weten over de slimme tooling? : Fynch – Every Trip Counts (fynchmobility.com)

Deze middag is afgesloten met een gezellige borrel waar we konden napraten over onze duurzame ambities. We zijn trots op de betrokkenheid vanuit de deelnemers en zien ernaar uit om de volgende keer (weer) gezamenlijke duurzame initiatieven met elkaar te delen.

Meer weten
Mocht je interesse hebben in de gehele presentatie of een deel ervan, mail naar: beatrixkwartier@greenbusinessclub.nl. Dan sturen wij deze toe!

Meer weten over GBC Beatrixkwartier of interesse in participantschap? Neem contact op met Özlem Yalvaç via ozlem@greenbusinessclub.nl.