Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2023/05/28 geplaatst in Afval

Geslaagde derde editie van Clean Up Walk!

Op donderdag 11 mei vond de jaarlijkse Clean Up Walk van Green Business Club Rotterdam Alexander plaats. Wat een succes! Met ruim 20 deelnemers vanuit verschillende participanten struinden we het gebied Rotterdam Alexander af om zo veel mogelijk zwerfafval op te halen.

Afval prikken
Onder leiding van het team van Clear Rivers trokken wij gewapend met onze prikstokken, de Autohopper ID. Buzz en Solar DJ Tommy het gebied in. De sfeer zat er goed in en de het fanatisme was groot. En dat hebben we gemerkt: een opbrengst van 61,8 kilo in totaal! Bizar hoe veel plastic je nog steeds kan vinden door anderhalf tijd het gebied af te struinen. De wisselbeker ging dit jaar naar het winnende team de Power Prikkers bestaande uit Sodexo, NN Vastgoedmanagement en Rabobank. Zij haalden maar liefst 22,6 kg op! Samen hebben wij een bijdrage geleverd aan een schoner gebied en een circulaire economie.

Recyclen
In samenwerking met Clear Rivers, een non-profit die zich inzet om wereldwijd plastic vervuiling tegen te gaan, is de Clean Up Walk georganiseerd. Zij scheiden het afval en recyclen het tot nieuwe producten, zoals 3D-geprinte banken en zitzakken. Op deze manier wordt er voorkomen dat het opgehaalde afval opnieuw in de natuur eindigt.

Coca-Cola, Sodexo, Ntoren, Klepierre, Rabobank en NNVastgoed willen we enorm bedanken voor hun bijdrage en enthousiasme. Deze Clean Up Walk werd mede mogelijk gemaakt door Clear Rivers, Café Wilskracht en Autohopper.

Meer informatie
Wil je meer weten over de activiteiten van GBC Rotterdam Alexander? Stuur gerust een mail naar carola@greenbusinessclub.nl of floor@greenbusinessclub.nl