Gepost door Green Business Club - Arnhem Gelderse Poort
2020/06/29 geplaatst in Energie

Gelderse Poort maakt werk van verduurzaming met participant ENGIE

Om concrete stappen te zetten binnen de verduurzamingsopgave van haar gebouwen heeft GBC Gelderse Poort de handen ineen geslagen met energiepartner ENGIE om eigenaren en gebruikers te stimuleren en helpen écht werk te gaan maken van verduurzaming. Om concreet te maken hoe zij dit op bedrijfs- en gebiedsniveau willen gaan realiseren hebben GBC Gelderse Poort en ENGIE samen een ‘routekaart verduurzaming’ opgesteld. Binnenkort presenteert ENGIE deze routekaart aan eigenaren, gebruikers en betrokkenen.

Routekaart verduurzaming
De routekaart verduurzaming is een stappenplan dat eigenaren en gebruikers handvatten geeft om zowel individueel als collectief aan de slag te gaan met verduurzaming. ENGIE ondersteunt hierbij en zal als eerste stap starten met een vrijblijvende individuele inventarisatie van de ambitie en wensen van eigenaren op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van hun gebouwen. Ook krijgen eigenaren direct inzicht in de kansen tot verduurzaming en energiebesparing op basis van de specifieke energieverbruiksgegevens.

Aan de hand van deze individuele inventarisaties brengt ENGIE vervolgens ook de verduurzamingskansen voor het gebied als collectief in kaart. Met een collectieve aanpak, gesteund door effectieve onderlinge samenwerking tussen eigenaren en gebruikers, is de Gelderse Poort als geheel in staat meer mogelijkheden te creëren en grotere impact te maken.

Pilot locaties gezocht
ENGIE zal bij wijze van pilot starten met een vrijblijvende inventarisatie en energiescan van de eerste gebouwen op de Gelderse Poort. GBC Gelderse Poort is dan ook op zoek naar eigenaren of gebruikers die hun gebouw hiervoor willen aanbieden. Interesse? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar geldersepoort@greenbusinessclub.nl.

Beatrixkwartier
Onlangs rondde ENGIE een onderzoek af in opdracht van participanten van GBC Beatrixkwartier. Deze Haagse GBC stelt zichzelf als ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Het onderzoek van ENGIE geeft antwoord op de vraag hóe daar te komen. Deze routekaart werd onlangs gepresenteerd.