Gepost door Green Business Club - Fascinatio
2023/06/29 geplaatst in Energie

Gebouwenscans geven inzicht en concrete handvatten

Een mooie bijeenkomst van Green Business Club (GBC) Fascinatio om het gebied te vergroenen en energie te besparen! Luuk Moerenhout van Equans presenteerde namelijk de gebouwenscans met bijpassende maatregelen. Dit is onderdeel van het traject ‘Versneld Energie Besparen’, met als doel partners en deelnemers handvatten te geven om versneld energie te besparen aan de hand van een drietrapsaanpak.

Versneld Energie Besparen
Zes lokale GBC’s buiten de MRA maken gebruik van de drietrapsaanpak om collectieve quick wins te behalen binnen de kantoorgebieden. Deze aanpak bestaat uit drie onderdelen: Lichten uit, Gebouwenscans en routekaarten.

Energiescans voor drie participanten
Zonnefolie om opwarming van het gebouw te verminderen, een groendak als extra isolatie of een regelbare draaiknop op thermostaten om centraal alle draaiknoppen aan te sturen: het is een kleine greep uit maatregelen. Luuk Moerenhout van Equans presenteerde de resultaten van de gebouwenscans. Drie participanten mochten meedoen aan deze scans, namelijk Van Weelde Shipping, Blauw Trust Group en De Haij & Van der Wende. Zij kregen inzicht in hun energieverbruik en ‘hands on’ tips om Parisproof te halen en zelfs energieneutraal te worden.

De reacties waren zeer positief, waarbij de aanwezigen aangaven, het gegeven inzicht prettig te vinden en ook met de tips en aanbevelingen aan de slag te gaan. Wederom een stap in de goede richting van een duurzaam Fascinatio!

Benieuwd naar het volledige overzicht aan resultaten met maatregelen? Bekijk ze in de presentatie GBC Fascinatio Project Energiebesparing & Routekaart!

Fascinatio doe(t) het licht uit!
Mocht je het gemist hebben: eerder startte de campagne ‘Fascinatio doe(t) het licht uit!‘. Met deze campagne doen we een oproep om onnodige verlichting tussen 23:30 uur en 06:00 uur uit te doen. Verschillende bedrijven nemen al deel aan deze campagne. Doet jouw bedrijf nog niet mee? Meld je aan via deze link!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Binnenlandse Zaken Selina Roskam #Zetookdeknopom #energiebesparing