Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2018/01/30 geplaatst in Algemeen

Green Business Club Utrecht Centraal presenteert Jaarplan 2018

Samenwerken aan een duurzaam en leefbaar stationsgebied Utrecht Centraal. Ook in 2018 werken de participanten van de Green Business Club Utrecht Centraal samen aan een duurzaam, dynamisch én levendig stationsgebied waarin het prettig is om te verblijven. Nu, tijdens de ontwikkeling, maar vooral ook ná de transformatie.

Lange termijn doelstellingen

De Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) wil dit in samenwerking met al haar participanten realiseren door middel van de volgende drie (lange termijn) doelstellingen:

  1. Duurzame mobiliteit: in aanloop naar 2025 stap voor stap de (woon-werk)mobiliteit van werknemers en bezoekers verschonen en verduurzamen met een CO2 reductie van minstens 25%.
  2. Circulariteit: het verminderen en structureren van afvalstromen bij de participanten en in de directe omgeving van het stationsgebied en de CO2 uitstoot van het goederenvervoer reduceren met 25% in 2020.
  3. Levendig: bijdragen aan het tijdelijk en (semi)permanent verlevendigen van Utrecht Centraal.

In dit Jaarplan lees je hoe – en met welke concrete projecten – we dit jaar toewerken naar het behalen van deze doelstellingen.

duurzaam-utrecht-centraal

Lokaal impact realiseren

In 2018 bestaat de GBCU vier jaar. Onze aanpak is lokaal, gericht op het stationsgebied Utrecht Centraal, en gebaseerd op de drie pijlers: doen, (kennis)delen en doorgroeien.

Het Jaarplan van de Green Business Club Utrecht Centraal wordt ieder jaar uitgegeven. In het Jaarverslag – wat voor 2017 dit voorjaar zal verschijnen – blikken terug op de resultaten die door de werkgroepen behaald zijn.

Download hieronder het GBCU Jaarplan 2018.

Download