Gepost door Green Business Club Zuidas
2020/02/13 geplaatst in Algemeen, Organisatie

Green Business Club Zuidas verwelkomt 50e participant!

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Green Business Club Zuidas! De afgelopen maanden sloten zich nog acht nieuwe participanten aan: South Pole, Union Investment, Gerrit Rietveld Academie, Customized Media, Dyson, Acre en de Brauw Blackstone Westbroek. Dat betekent dat het aantal participanten de laatste vijf jaar is verdubbeld. De teller staat nu in totaal op 54. Fijn, want hoe groter het netwerk, hoe meer impact we kunnen maken.

Union Investment
Deze grote investeringsmaatschappij heeft een stevige vastgoedportefeuille in Amsterdam Zuidas, en ziet veel voordelen in duurzame bouw en duurzaam gebruik van gebouwen. We maakten kennis met Union Investment tijdens ons Groene dakdiner voor vastgoedeigenaren en beheerders afgelopen jaar. Met deze gebouweigenaar als participant kunnen we samenwerken aan verduurzaming vanuit een overkoepeld perspectief, en sneller aan de juiste “knoppen” draaien.

South Pole
South Pole is een internationaal consultancybureau dat heeft meegewerkt aan meer dan 700 duurzame projecten in de hele wereld. Zij werken in opdracht van grote bedrijven die hun steentje aan “Parijs” willen bijdragen. Een organisatie waar GBC Zuidas veel raakvlakken mee heeft, en waar we veel kennis mee uit kunnen wisselen.

Gerrit Rietveld Academie
De Gerrit Rietveld Academie is een oude bekende waar we jaren geleden al mee samenwerkten in een succesvol project over plastic-afval reductie. De creativiteit van de studenten en hun gave om op een originele manier aandacht te vestigen op onze projecten, bleek toen al een toegevoegde waarde. Nu een aantal studenten aan de slag is gegaan met ons Zuidas doet het licht uit project, hebben we de samenwerking mogen formaliseren.

Customized Media
Customized Media is een media- en communicatiebureau gevestigd op de Parnassusweg. Zij helpen bedrijven hun merk stevig in de markt te zetten, en zien ook de noodzaak en de waarde van verduurzaming in het bedrijfsleven. Vanuit hun expertise willen ze een bijdrage leveren en kennis delen.

Dyson
De bekende producent van elektronische apparaten, werd in december 2019 participant. Zij hebben zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het ontwikkelen van nieuwe, duurzame producten. Zo heeft de Dyson Airblade handdroger de afgelopen tien jaar miljarden papieren wegwerpdoekjes bespaard. Het nieuwste model heeft een footprint die tot 85% lager is dan papieren handdoekjes. Vanuit hun nieuwe Amsterdamse kantoor op de Fred. Roeskestraat denken en doen ze graag mee aan verduurzaming.

Acre
De allerlaatste en 52e aanwinst is Acre, een internationaal recruitmentbureau dat haar Nederlandse vestiging in Zuidas heeft. Zij zijn gespecialiseerd in het rekruteren van professionals op het gebied van duurzaamheid en MVO, en hebben veel kennis in huis die zeer relevant is voor ons netwerk.

De Brauw Blackstone Westbroek
Dit grote advocatenkantoor in Zuidas heeft een sterke MVO tak. Dit uit zich onder meer in pro bono werk voor the Ocean Cleanup, Our Oceans Challenge en Syria Legal Network.

The Amsterdam International Community School
Oftewel AICS, zit op de Pr. Irenestraat en heeft zich nog maar net bij ons netwerk aangesloten. Het is een goede ontwikkeling dat steeds meer onderwijsinstellingen met ons meedoen en denken over verduurzaming, zodat jonge mensen al vroeg leren hoe zij zelf impact kunnen maken en mee kunnen helpen aan een duurzame Zuidas en samenleving.

GBC Zuidas is blij met deze nieuwe participanten die allen vanuit een heel andere invalshoek waardevol zijn voor ons netwerk. Welkom, we verheugen ons op een duurzame samenwerking!