Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/04/07 geplaatst in Afval, Algemeen, Energie, Groen, Mensen, Mobiliteit, Water

GBC Zuidas infographic: impact in 2021

Het afgelopen jaar was een buitengewone periode, met COVID-19 onder ons. Voor sommige participanten van Green Business Club (GBC) Zuidas heeft het grote gevolgen. Gezien deze omstandigheden, is het des te bijzonderder hoe veel het netwerk van GBC Zuidas zich heeft ingezet voor (het realiseren van) duurzame projecten in 2021. Welke resultaten zijn er gezamenlijk behaald in 2021? Een deel van de gerealiseerde projecten zie je in de infographic!

Ondertekening ambitieverklaring
Op 29 maart 2021 bestond GBC Zuidas 10 jaar! Op dezelfde dag ondertekenden 55 CEO’s de ambitieverklaring om samen te werken aan verduurzaming. De Zuidas van het aardgas, een grotendeels emissievrij wagenpark, 25.000m2 waterbergend groen dak, een plan voor meer groen en nestkasten tot aan een Zero Waste Zuidas. Door de krachten te bundelen wordt Zuidas de komende jaren duurzamer.

Gerealiseerd in 2021
Het afgelopen jaar is er veel opgezet en gerealiseerd, samen met de participanten van GBC Zuidas. De opening van de Zuidas Community Garden, de eerste Zuidas Catalogus om lokaal inkopen te stimuleren, het uitwerken van het programma ’22-23: opschaling Zero Waste en optimalisatie van warmte-koudeopslag. Binnen de verschillende thema’s waren er veel ontwikkelingen. Hoe zag de impact er verder in 2021 uit? Welke ontwikkelingen speelden zich het afgelopen jaar af? Een deel hiervan zie je in de infographic!

Klik op onderstaande afbeelding voor de hele infographic of om deze te downloaden.

Meer weten
Wil je meer weten over een thema of onderwerp? Neem contact op met de desbetreffende projectmanager:
Energie, Circulariteit: Nina van den Berg, nina@greenbusinessclub.nl
Mobiliteit, Logistiek en Maatschappij: Diederik Imfeld, diederik@greenbusinessclub.nl
Water & Groen: Margje Polman Tuin, margje@greenbusinessclub.nl