Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/06/28 geplaatst in Algemeen, Energie, Evenementen

Green Business Club Zuidas CEO-ontbijt bruist van energie

De indrukwekkende beelden van een nachtelijke Zuidas heeft het effect dat Green Business Club Zuidas beoogde: diverse CEO’s zeggen toe lichten uit te doen tussen 23:00 en 6:00 uur. Dat bleek tijdens het CEO-ontbijt dat bij Houthoff werd gehouden. 

Voorkomen van zichtbare verspilling
Zuidas is het nummer 1 kantoorgebied van Nederland en de CEO’s willen hun verantwoordelijkheid nemen, bleek op het jaarlijkse CEO-ontbijt van Green Business Club (GBC) Zuidas. “Dat is waarom we de bestaande ambities willen opschalen én sneller willen realiseren. Dat begint met het voorkomen van zichtbare verspilling, want dat is het onnodig laten branden van verlichting”, stelt Jeanine Helthuis, managing director van Van Doorne Advocaten. “Wij, Van Doorne, gaan hier in ieder geval vol voor www.zuidasdoethetlichtuit.nl en doen mee.” Naast Van Doorne geven ook ABN AMRO, Arcadis, Bridgestone Mobility Solutions, Houtoff, Loyens & Loeff en Vesteda aan het licht’s nachts uit te doen en meer bedrijven volgen.
Thea de Vries, per 1 juli stedelijk directeur Ruimte & Economie van gemeente Amsterdam, was te gast bij het CEO-ontbijt en eveneens zeer te spreken over het concrete project. “Wanneer je met elkaar wilt uitstralen ‘wij staan gezamenlijk voor de energie-opgave en ik werk mee aan een oplossing’ dan is dit het meest zichtbare resultaat. Rijdend op de A10 gaan mensen hopelijk het verschil zien”.

Van lichten uit naar klimaatsystemen
De ambities in Zuidas blijven niet bij enkel de lichten die uitgaan. “Dat is de zichtbare energieverspilling, waarna we ook verder kijken naar de minder zichtbare verspilling. Het gaat ook om kritisch kijken naar klimaatsystemen, kan de thermostaat in de winter omlaag en in de zomer omhoog? Zijn de tijden en dagen waarop de systemen draaien goed ingeregeld? En hoe staat het met de energieprestaties van de kantoorgebouwen?”, somt Eline Kik, programmadirecteur van GBC Zuidas, op. Voor een aantal van de panden wordt er in de komende maanden een routekaart gemaakt met veel aandacht voor maatregelen die op de korte termijn al kunnen worden doorgevoerd. 

Eiwittransitie in de praktijk: plantaardig CEO-ontbijt
Het jaarlijkse CEO-ontbijt van de impactorganisatie in Zuidas vond plaats bij Houthoff.. Aanwezigen gingen met elkaar in gesprek: duurzame bedrijfsvoering is één ding, maar moet de focus niet ook liggen op de core business? Moet Zuidas de lat hoger leggen dan het huidige coalitieakkoord van Amsterdam of moeten ambities vooral haalbaar en realistisch zijn?
Ten slotte was het woord aan drie young professionals van GBC Zuidas, die de CEO’s vroegen de uitdaging aan te gaan met de eiwittransitie: het is gezonder, duurzamer, minder CO2-uitstoot en bovenal, hartstikke lekker zoals de CEO’s vanochtend proefden. Dat Zuidassers op een plantaardig dieet juist topprestaties kunnen leveren, bleek uit het eerlijke betoog van Jeremy Reijnders, Nederlands kampioen Crossfit. 

www.zuidasdoethetlichtuit.nl

Benieuwd naar alle foto’s? Bekijk ze in het album!