Gepost door Green Business Club - Waterweg
2022/10/10 geplaatst in Algemeen

GBC Waterweg op exclusief bedrijfsbezoek bij participant Lely

Op 20 september werden alle participanten en belangstellenden van de Green Business Club (GBC) Waterweg gastvrij ontvangen door onze zeer gewaardeerde participant Lely in Maassluis. Een succesvol en innovatief familiebedrijf met oplossingen voor een duurzame winstgevende en aangename toekomst voor melkveehouders wereldwijd.

Samen met zo’n 50 participanten en zakenrelaties werden wij tijdens dit exclusieve bedrijfsbezoek geïnspireerd, maar ook verrast door de imposante Lely Campus. Deze campus die qua grootte bijna een bedrijventerrein op zich genoemd kan worden, heeft innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De inrichting van de campus, productielocatie en kantoren is gericht op het mede realiseren van de visie van Lely: een aangename, duurzame en winstgevende toekomst voor mens en dier.

Bewegen naar een duurzamere toekomst
En dat is waar participanten van GBC Waterweg mee aan de slag gaan: van elkaar leren, elkaar inspireren en bespreken hoe we naar een duurzamere toekomst kunnen bewegen. De voorbeelden die Lely daarbij noemde waren meer dan inspirerend. Van computervloeren, tot zonnepanelen, energieneutrale gebouwen en bijenstroken. Over ieder puntje en stipje van de Campus is nagedacht.

Lely heeft net als GBC Waterweg de ambitie om vanaf 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Bij de realisatie van de onlangs uitgebreide Lely Campus is daarom een aantal duurzame en innovatieve maatregelen getroffen. Denk hierbij aan een eigentijds energiebeheersysteem. Maar ook het plaatsen van zonnepanelen op de daken, warmte- en koudeopslag, duurzame inzetbaarheid van medewerkers in het kader van gezondheid, vitaliteit en ontwikkeling, biodiversiteit, klimaatadaptatie en Zero Waste.

Werk samen
Een belangrijke boodschap die ons werd meegegeven is dat een succesvolle uitvoering in de realisatie van het verduurzamen van de eigen bedrijfsvoering en/of het vastgoed valt of staat bij de juiste ontwerp- en uitvoeringsfase. In een dergelijk proces moet de stip aan de horizon voor elk projectteam helder zijn. Tot slot nog een zeer waardevolle tip – WERK SAMEN met de juiste partners, stakeholders en overheidsinstanties. En dat is nu juist waar ook GBC Waterweg voor staat!

We gaan dan ook graag aan de slag met de inspiratie en lessons-learned die we hebben opgedaan. Mooi in dit verhaal: de gehele Campus van Lely lijkt qua inrichting op de 4 bedrijventerreinen in de regio Waterweg waar we mee samenwerken. Wat dat betreft zijn de lessen dus al snel 1-op-1 toe te passen.

Dank aan eenieder die aanwezig was, maar vooral aan Vivianne Quak, Marcel Knoester, Joop Ham en Bram van der Smagt voor de gastvrijheid en inspirerende middag/avond.

Meer informatie
Wil je ook kennismaken met GBC Waterweg? Maak dan gerust een afspraak en stuur een mail naar carola@greenbusinessclub.nl of dolf@greenbusinessclub.nl