Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal

GBC Utrecht Centraal presenteert Jaarplan 2020

Lokaal samenwerken aan een leefbaar stationsgebied Utrecht, waaronder we verstaan: een duurzaam gebied dat toekomstbestendig en goed voor het milieu is, een levendig gebied met ruimte voor kennisuitwisseling en activiteiten én een fysiek groen en schoon gebied. In dit jubileumjaar van de GBCU zetten we ons hier samen met onze participanten weer keihard voor in.

Steeds meer wordt het Utrechtse stationsgebied een plek waar het prettig is om te werken, wonen en te verblijven, ook al is het gebied nog steeds volop in ontwikkeling. Daar waar de gemeente zich richt op de lange(re) termijn, maken wij de verbinding naar het nu: met de bedrijven in het gebied zorgen we ervoor dat het in de tussentijd ook prettig, leefbaar en duurzaam is.

Nieuw thema: Utrecht Centraal Energieneutraal
Ook dit jaar hebben de werkgroepen van de GBCU weer ambitieuze plannen en projecten die bijdragen aan de doelstellingen op het gebied van levendigheid, circulariteit (zero emissie logistiek en zero waste) en energie. Dat laatste thema is dit jaar nieuw en een onderzoeksgroep gaat zich in samenwerking met de gemeente en andere partners buigen over de vraag of Utrecht Centraal Energieneutraal in 2030 mogelijk is en wat daar dan globaal bij komt kijken.

Nieuwe voorzitter
Tijdens de GBCU Nieuwjaarsbijeenkomst in januari heeft Jacco Buisman het voorzitterschap van de Green Business Club Utrecht overgedragen aan Bart van Leeuwen. Bart is lid van het managementteam bij Movares, heeft ‘duurzame’ bestuurservaring en zet zich graag in voor concrete initiatieven zoals het ontwerp van een circulair viaduct. Binnen Movares is Bart ook programmamanager circulariteit; “Het mooie van de GBC Utrecht Centraal is dat we concreet zijn, waarbij we zichtbaar en aantoonbaar het verschil maken voor de leefomgeving rond Utrecht Centraal als het gaat om duurzaamheid en welzijn”

Meer lezen of ook participant worden?
Klik hier voor meer informatie over participeren in de GBCU. In het Jaarplan 2020 lees je hoe – en met welke concrete projecten – we dit jaar toewerken naar het behalen van onze doelstellingen. Download hieronder het GBCU Jaarplan 2020.