Gepost door Green Business Club - Amsterdam Sloterdijken
2023/06/07 geplaatst in Algemeen

GBC Sloterdijken Café brengt ambitieuze participanten samen voor ondertekening van gezamenlijke ambitieverklaring

Weer een mijlpaal voor GBC Sloterdijken. Afgelopen 6 juni hebben de participanten de ambitieverklaring ondertekend dat de afgelopen maanden met elkaar is opgesteld. Te gast bij Aristo meeting center en onder het genot van een hapje en drankje werden de eerste projecten gepresenteerd die concreet invulling geven aan de ambitiedoelstelling. We zijn nu echt onderweg naar een duurzame toekomst!

“Namens het bestuur: complimenten aan alle participanten en betrokkenen die samen hebben gewerkt aan de verklaring. Een duidelijke basis om nog meer te doen. Iets waar GBC Sloterdijken voor staat.’, aldus voorzitter Menno van der Valk.

Sandra Doevendans (lid dagelijks bestuur Nieuw-West) ondertekende namens de gemeente Amsterdam en benadrukte nogmaals dat de ambitie van de gemeente op het gebied van duurzaamheid aansluit op de ambities van GBC Sloterdijken: ‘Om de ambities waar te maken is samenwerking met bedrijven en participanten cruciaal.’.

Richten op de uitvoer en realiseren van resultaten
Nu alle ambities gedefinieerd en de krachten gebundeld zijn, gaat GBC Sloterdijken zich nog meer richten op het stimuleren van de uitvoering van concrete projecten en het realiseren van tastbare resultaten. Een voorbeeld van een concreet project is de gebouwenscan voor versnelde energiebesparing die tijdens de bijeenkomst werd gepresenteerd.  

De gebouwscan bestond uit het analyseren van drie gebouwen in Sloterdijken en zijn door participanten Equans, Arup en Arcadis uitgevoerd op verschillende onderdelen. Voor ieder gebouw is een ”paspoort” en een advies over te nemen maatregelen opgesteld. Samen met de gebouwenscans van de andere Green Business Clubs in Nederland, vormen zij een bron van kennis en inspiratie voor andere vastgoedeigenaren én huurders voor het nemen van maatregelen om energie te besparen. Binnenkort in te zien op onze website.

Een groen tuinontwerp
Ook binnen het thema Water & Groen is niet stilgezeten. Een mooi samenwerking geïnitieerd door GBC Sloterdijken en Rainproof voor deelname aan het NK Tegelwippen, uitgelopen tot een uitgebreid groen tuinontwerp door Stichting Greendustry bij en met duurzame ondernemers Dutchband en Drukkerij de Bij. Een inspirerende stap richting de 10ha tegels die we minimaal willen vergroenen in de periode tot 2028. 

Meer informatie
Uiteraard werd de middag feestelijk afgesloten met een borrel waar de eerste vervolgplannen alweer gesmeed zijn. Nog geen participant? Doe mee zodat we samen Sloterdijken kunnen verduurzamen. Neem contact op met Eveline Klok via eveline@greenbusinessclub.nl. 

Bekijk de Handout Ambitieverklaring GBC Sloterdijken 2023-2028!