Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2020/09/14 geplaatst in Afval, Circulair

GBC Rotterdam Alexander ruimt 107 kilo zwerfafval op

80-95% van het plastic in de oceaan komt daar via rivieren terecht, waar het onderdeel wordt van de wereldwijde vervuiling. In veel steden is open water het laagste punt, wat resulteert in de ongelukkige ophoping van zwerfvuil in onze rivieren. Rotterdam Prins Alexander is een laaggelegen polder, waardoor het van belang is zwerfafval op te ruimen.

Op donderdag 10 september gingen participanten van Green Business Club Rotterdam Alexander de uitdaging aan om zo veel mogelijk zwerfafval in het gebied op te ruimen. Dit gebeurde tijdens de Clean Up Challenge die door meerdere teams in Rotterdam werd uitgevoerd. In totaal is er door onze participanten en het bestuur 107kg (!!) afval verzameld. Het was heel leerzaam om te zien hoeveel zwerfafval in de wijk ligt, zeker aangezien de meeste deelnemers dit totaal niet hadden verwacht.

Het is nog afwachten of het GBC-team de challenge heeft gewonnen, maar het resultaat is enorm. Green Business Club Rotterdam Alexander werkt met zijn participanten aan de Zero-Waste ambitie voor bedrijven in het gebied. Op 1 oktober vindt bij Eneco de kick-off plaats van deze aanpak. Bent u als bedrijf in het gebied geïnteresseerd in deelname? Mail naar Carola Kalishoek, programmamanager.