Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2022/08/24 geplaatst in Mobiliteit

Doe mee aan de ‘GBC Fiets naar je werk dag’!

UPDATE: de GBC Fiets naar je werk dag kan helaas niet doorgaan.

Je mobiliteitsbeleid verduurzamen en werknemers stimuleren vaker op de fiets naar het werk te komen is een belangrijke stap. Daar helpen we graag in mee! Op dinsdag 13 september 2022 organiseren Green Business Club (GBC) Rotterdam Alexander & Centrum in samenwerking met Zuid Holland Bereikbaar de allereerste editie van de “GBC fiets naar je werk dag” voor participanten!

Mobiliteit is een thema dat hoog op de agenda staat van beide GBC’s. Omdat we bij de Green Business Club geloven in een lokale aanpak organiseren we daarom dit jaar de Rotterdamse “GBC fiets naar je werk dag”. Door deze dag de auto te laten staan en op de fiets naar het werk te gaan wordt direct de CO2 foodprint verminderd, verminderen de files in onze gebieden en werken we aan de bewustwording en gezondheid van werknemers. Win-win-win.

Inschrijven Fiets naar je werk dag
Omdat we voor de fiets clinic een max aantal plekken beschikbaar hebben vragen we je om je in te schrijven. Dit gaat volgens het principe wie het eerst komt het eerst maalt. Wees er dus snel bij en schrijf je hier in. We vragen je ook om je aan te melden voor de fiets reparatie bus zodat we een idee hebben hoe druk het gaat worden.

Programma
Gedurende de dag vinden verschillende activiteiten plaats in beide gebieden. We wisselen de activiteiten met Rotterdam Centrum om in de ochtend en middag. Daarnaast wordt op elke locatie een e-bike fietsprobeerpool ter beschikking gesteld door Green Mo Group. Medewerkers kunnen deze dag kosteloos gebruik maken van de e-bikes.

Het programma voor Rotterdam Alexander is als volgt:
09.30 – 12.30:
De fiets reparatie bus. Op dezelfde plek als de fiets clinic zal in de middag de fiets reparatiebus van de Fietsvoordeelshop staan. Hier kun je jouw fiets kosteloos na laten kijken en voeren zij mogelijke kleine reparaties voor je uit zodat je weer veilig de weg op kunt. Denk hierbij aan een check van remmen, versnellingen, verlichting, wielen en banden.

12.15 – 13.15:
Lunchlezing Zuid-Holland Bereikbaar (online) door duurzame mobiliteit expert Elske van de Fliert. Zij zal in deze workshop praktische handvatten geven over hoe fietsen aantrekkelijker wordt voor zowel werkgevers (beleidsmatig) als werknemers (gedragsverandering).

14.00 – 16.30:
Fiets clinic door oud profwielrenner Henk Lubberding. Je hoeft hiervoor geen ervaren fietser te zijn. Na de fiets clinic heb je meer gevoel voor je fiets (e-bike, race- of stadsfiets). Je leert bochtenwerk, een noodstop maken en hoe je zuiniger kunt fietsen. Mocht je te ver weg wonen en niet met de fiets naar het werk kunnen maar wil je wel mee doen aan de fiets clinic? Dat kan! We hebben gedurende de dag een poule van e-bikes beschikbaar die je ook voor de fiets clinic kunt gebruiken.

De clinic vindt plaats op locatie Prins Alexanderplein (blauwe plein), bij Wilskracht Bar & Keuken.

Speed pedelec
Daarnaast hebben we nog iets leuks! Voorafgaand aan de Fiets naar je werk dag heeft van Kortenhof Fietsen ons een speedpedelac aangeboden om uit te proberen voor de CEO’s/Managers van onze participanten. Dit is echt de Tesla onder de elektrische fietsen en wil je echt een keer proberen.